Cumhuriyet Gazetesi Hitler hayranı çıktı!

Cumhuriyet Gazetesi Hitler hayranı çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başkanlık sistemi için kötü bir örnek olarak sunduğu Hitler rejimini “Erdoğan Hitler’i referans alıyor” başlığıyla okurlarına duyuran Cumhuriyet Gazetesi’nin Hitler’in Türkiye’deki en fanatik destekçisi olduğu tek parti dönemindek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık sistemi hakkında yaptığı açıklamada kötü bir örnek olarak sunduğu Hitler rejimini "Erdoğan Hitler'i referans alıyor" başlıklarıyla okurlarına duyuran Cumhuriyet Gazetesi'nin Hitler'in Türkiye'deki en fanatik destekçisi olduğu eski nüshalarına bakıldığında alenen ortada duruyor. 1930'lu yıllarda Faşizm'in Avrupa'da giderek yükseldiği dönemde faşist Hitler Almanya'sına ve faşist Musolini İtalya'sına selamlarını ve bağlılıklarını bildiren Cumhuriyet Gazetesi manşetinde ay yıldızlı Türk bayrağını faşist italya bayrağı ile birleştirerek okurlarına sunmuştu.

İNÖNÜ DE CUMHURİYET DE FAŞİSTLERE SELAM DURUYOR

22 Mayıs 1932 tarihli nüshasında "Kemalist Türkiye'den Faşist İtalya'ya selam" manşeti ile çıkan Cumhuriyet, her satırında dönemin Başbakanı İsmet İnönü'nün İtalya gezisi öncesi faşist Musolini'ye övgüler yağdırıyor. 21 Haziran 1941 tarihli Cumhuriyet Gazetesi ise "Milli Şefimizle Führer arasında samimi tebrikler" manşeti yeralıyor. Musolini gibi Hitler'e de övgüler yağdıran Cumhuriyet Gazetesi, İsmet İnönü'nün Hitler hakkındaki güzel sözlerine geniş yer ayırıyor.

O tarihten bu yana Türkiye'deki her domekratik gelişmenin, fikir hürriyetinin, din ve vicdan özgürlüğünün önünde en büyük engel olarak duran Cumhuriyet Gazetesi, Başbakan ve bakanların darağacına gönderildiği 27 Mayıs 1960 darbesine tam destek veren Cumhuriyet, şimdi milli iradeye ve siyasi iktidara savaş açan Fetullahçı Terör Örgütü ile birlikte hareket ediyor.

CUMHURİYET İLE YAŞIT GAZETEYİ FETÖ TETİKÇİSİ YAPTILAR

Taraf Gazetesi'nin itibarsızlaşmasının ardından Cumhuriyet Gazetesi'ni maddi olarak desteklemeye başlayan FETÖ, Can Dündar'ın genel yayın yönetmeni olması ile birlikte Zaman'da yayınlayamadığı ihanet belgelerini Cumhuriyet'te yayınlayarak cumhuriyetimizle yaşıt bir gazeteyi tetikçi hale getirmişti. Cumhuriyet Yazarı Orhan Bursalı'nın bir gazeteye yaptığı "İlhan Selçuk FETÖ'cüler yüzünden öldü. Biz neden bu örgütü destekliyoruz" şeklindeki açıklamalarına rağmen hala FETÖ'yü desteklemeye devam eden Cumhuriyet Gazetesi'nin başyazarı Mustafa Balbay, kendisini 3 yıl hapiste tutan Fetullahçı örgüt hakkında tek kelime yazmaması dikkatlerden kaçmıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.