Cumhuriyet'in mizah ekinde etekli Orhan Pamuk karikatürü

Cumhuriyet'in mizah ekinde etekli Orhan Pamuk karikatürü

Cumhuriyet Gazetesi ünlü edebiyatçı Orhan Pamuk'la ilgili çok ilginç bir karikatüre imza attı.

Cumhuriyet'in bugünkü mizah ekini alanlarusta edebiyatçı Orhan Pamuk'un etek giydirilmiş ve topuklu ayakkabı giydirilmiş karikatürüyle karşılaştı.

Ekte, edebiyat dünyasının son günlerde en çok konuştuğu isim Elif Şafak'ın, İskender romanına gönderme yapılarak, kitaba gelen sipariş adedinin Nobel Ödüllü yazar Pamuk'u bir hayli kıskandırdığı ileri sürülerek şu mizahi satırlar kaleme alındı:

KISKANÇLIK KRİZLERİNE GİREN ORHAN PAMUK

Elif Şafak'ın kapağında erkek kılığına girdiği İskender adlı romanının 250 bin satması üzerine 15 dakikalık bir kıskançlık krizi geçiren Orhan Pamuk acilen yayıncısını aradı ve bunun altında kalmamaları gerektiğini anımsattı.

Nobelli yazarımızı telefonda sakinleştiren yayıncısı, kendisinin zaten bu iş üzerinde çalıştığını ve az önce matbaaya verdiği yeni Orhan Pamuk romanının kapağıyla en az 1.5 milyon satışı şimdiden garantilediklerini söyledi.

Bu güzel haber üzerine oldukça rahatlayan Pamuk'a da küçük bir ricada bulundu: "İstersen kapağın içini dolduracak sayfalar için bişeyler karala yolla, hemen dizgiye verip kitabı piyasaya sürelim."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.