Cumhuriyet iki duble rakı değil!

Cumhuriyet iki duble rakı değil!

Gazeteci Enver Aysever CNN Türk'te yayınlanan Dört Bir Taraf programında, cumhuriyet algılaması üzerine çarpıcı sözler sarfetti.

CNN Türk'te yayınlanan ve Nazlı Ilıcak, Altan Öymen, Nagehan Alçı ve Enver Aysever'in daimi konuğu olduğu "Dört Bir Taraf" programının dün geceki bölümüne, Enver Aysever'in sözleri damga vurdu.

Van'da meydana gelen deprem nedeniyle Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptal edilmesi konusu tartışılırken söz sırası Aysever'e geldi ve Aysever laik elitin cumhuriyet algısını hedef alan çok sert bir eleştiride bulundu.

Aysever, "Cumhuriyeti sadece bayrağa, yani bayrak sallamaya, çıktık açık alınla göğsümüz tunç siperi falan sözlerini yüksek sesle söylemeye indirgemek, en büyük cumhuriyete haksızlıktır. Çünkü cumhuriyetin temel prensibi kimsesizlerin kimsesi olmaktır.

Dolayısıyla eğer sen  gerçekten Van'da üşüyen yurttaşın kimsesi olamıyorsan, eğer Ümraniye sırtlarında gecekonduda oturan insanla bir ilişki kuramıyorsan, eğer işte Tuzla'da ölen insanlarla ilişkiyi doğru kuramıyorsan, sadece altında cip, 2 milyon dolarlık evde otur, ondan sonra denize bakıp iki duble rakı içmeye cumhuriyeti indirgiyorsan o cumhuriyet zaten batmıştır. Dolayısıyla öyle bir cumhuriyet yaşamaz zaten." dedi.


 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum