Cumhuriyet ve T24'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük hakaret

Cumhuriyet ve T24'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük hakaret

T24 ve Cumhuriyet’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan nefreti hakarete dönüştü. T 24, bir kara propaganda sitesi üzerinden Rusya Devlet başkanı Putin’in Erdoğan’ı diktatör olarak niteleyip IŞİD’li teröristlerle birlikte cehenneme gideceğini söylediğini yazdı.

Çözüm süreci karşıtı yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve yazarlarının PKK’ya silah bırakmayın çağrısı yaptığı T 24 ve Kandil’i çevreci ve ekolojik yaşamı savunan STK gibi sunan Cumhuriyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili skandal bir yalan haberi yayına verdi.

Cumhuriyet, T 24 ve diğer kara propaganda yayın organları işbirliği

Liberal-Sol çevrelerin Çözüm Süreci ve Erdoğan karşıtı haber sitesi T24 ve Can Dündar’ın yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili güvenilir olmayan bir kaynağa dayandırdığı haberiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiğini ileri sürdü. Site haberini bir saat sonra yayından çekmek zorunda kaldı.

Her iki yayın organı da Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım’ın, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'le yaptığı görüşmeye ilişkin haber yapan AWD News adlı İran'lı kara propaganda sitesine dayandırdığı haberde Putin’in ağzından Erdoğan’a hakaret edildi. AWD News'in de kaynak olarak gösterdiği Moskowa Times'ta yer alan haberde bu ifadelerin geçmediği ortaya çıktı.

Yalan haberle Erdoğan’a hakareti verdiler

Cumhuriyet’in haberine göre Putin’in, Suriye politikasıyla ilgili olarak Büyükelçi Yardım’a, “O zaman o diktatör cumhurbaşkanına söyle IŞİD'le birlikte cehenneme kadar gidebilir. Ben Suriye'yi büyük Stalingrad yapacağım. Erdoğan ve Suudi yandaşları Adolf Hitler'den masum değiller” dediği öne sürüldü. Cumhuriyet’in bir başka skandalı da Rusya Devlet Başkanı Putin’i Başbakan olarak yazması.

Haberleri yayından çektiler

Ancak çok geçmeden haber Rusya tarafından yalanlanırken kara propagandaya gönüllü alet olan Cumhuriyet ve T 24 haberlerini yayından kaldırdı.

İşte o haberler...

 

Haber 10

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.