Cumhuriyet'e Tepki!

Cumhuriyet'e Tepki!

Sakarya'da sivil toplum örgütleri, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlamasına tepki gösterdi.


Sakarya'da Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyesi bir grup, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlamasına tepki gösterdi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI BİR ARAYA GELDİ

MTTB, Osmanlı Eğitim Ocakları, Alperen Ocakları, Genç MÜSİAD ve TÜMSİAD üyeleri, Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplandı. Grup adına basın açıklaması yapan Özcan Ayma, Paris'teki terör saldırısının ardından devlet adamlarının da katılımıyla düzenlenen yürüyüşün, işlenen katliamların ırkı, dini, rengi olduğunu ve Müslüman ülkelerdeki kıyımlara hiçbir zaman tepki verilmeyeceğini açıkça gösterdiğini söyledi.

BATININ İKİ YÜZÜ

Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınmasını kınadıklarını dile getiren Ayma, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki tüm basın kuruluşları özgürdür ancak yapılyan yayınlar millete hizmet yönünde olmalıdır. Cumhuriyet bu yayınıyla hangi devletlere hizmet etmektedir. Müslüman ülkelerin liderlerine, terör devletine karşı tavır koyma cesaretini kendilerinde bulmalarını, kendi insanının da canına değer vermelerini, milyonluk yürüyüşlere öncülük etmelerini ve çeşitli senaryolarla batılı devletlerin doğuda yaşanan katliamları unutturmaya çalışması oyununa karşı dimdik durmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz."

Açıklama sonrası ellerinde "Camiler kışla müminler asker", "Müslümanlar birleşin" ve "Ülkemde Charlie Hebdo dağıtılamaz" yazılı döviz taşıyan grup, çeşitli sloganlar atarak dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.