Cüneyt Özdemir: Kendimi hıyar gibi hissediyorum

Cüneyt Özdemir: Kendimi hıyar gibi hissediyorum

Cüneyt Özdemir, hükümetin hazırladığı Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı af paketini böyle değerlendirdi.

Hükümetin af paketini eleştiren Radikal gazetesi yazarı Cüneyt Özdemir, bugünkü yazısında "kendimi hıyar gibi hissediyorum" dedi.

 
Milyonlarca insanı ilgilendiren af tasarısı hazırlığı tartışılmaya devam ediyor. Pakete tepki gösterenlerden birisi de Erdoğan'a diktatör diyen ve köşk seçimlerinde boykot çağrısı yapan Cüneyt Özdemir oldu.
 
Kendisini neden enayi gibi hissettiğini yazar, bugünkü yazısında böyle anlattı:
 
"Vergi affı söylentileri çıktığı zaman milyonlarca Türk vatandaşı gibi ilk iş muhasebecimi aradım. "Acaba bizim de ödemediğimiz bir vergi borcumuz var mıydı?" Muhasebeci arkadaşım gururla bütün vergilerimizi zamanında yatırdığımızı ve devlete tek kuruş borcumuz olmadığını söyledi.
 
Telefonu kapattığımda Barış Manço'nun 'cacık' şarkısında olduğu gibi "Kendimi hıyar gibi hissediyorum." Bilmem Barış Manço'nun rakıyı açıp hisli hisli kendini neden hıyar gibi hissettiğini anlattığı o şahane şarkıyı hatırlayanınız var mı? "Hani ince kıyım doğrasalar beni, Akdeniz cacık olur diyorum ve hatta Atlas Okyanusu ve hatta Hint Okyanusu ve hatta hatta Büyük Okyanus bile cacık olur diyorum" dediği şarkı şu aralar bizim halimizi özetliyor. 
 
DÜDEPÜZ HIYARIZ
 
Zira benim ve benim gibi vergisini zamanında veren, varsa cezasını ödeyen Türk vatandaşlarına şu aralar 'enayi' demek az kalıyor. Ben ve benim gibiler düpedüz hıyarız. Bir önceki vergi affı biter bitmez yeni bir vergi affının getirildiği bir ülkede en zor şey namuslu olabilmek. Zira sistem bırakın sizi buna teşvik etmeyi, tam tersi sizi her türlü namussuzluğu yapmanız için imkân sağlıyor.
 
İşin en trajik yanı bu af yasasını çıkartanların yana yakıla namuslu insanlarımıza da küçük bir kıyak arayışında olmaları. Bu kadar açıktan hıyar muamelesini onlar bile vatandaşlarına reva görmüyor!"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.