D.İ. Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş’in Acı Günü

D.İ. Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş’in Acı Günü

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'in babası Osman Keleş vefat etti.

ekrem-keles-in-babasi-vefat-etti1Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş’in babası Osman Keleş vefat etti. 83 yaşında ve 4 çocuk babası merhum Osman Keleş’in cenazesi bugün Sultan Selim Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Üçler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ak Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Konya Şube Başkanı Ali Koç ve Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Diyanet’in üst düzey bürokratları, siyasi parti mensupları ve merhumun çok sayıda seveni katıldı. Merhum Osman Keleş’in cenazesini Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Öte yandan merhum Osman Keleş’in Kütahya ziyareti esnasında rahatsızlandığı ve uzun süredir tedavi gördüğü öğrenildi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Görmez, Ramazan ayı ve bayramın huzur, barış ve kardeşlik içinde geçtiğini söyledi. Ramazan ayı ve Bayram’a rağmen İslam aleminde gözyaşının dinmediğine dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Görmez, şunları söyledi:

“Bir burukluğumuz da var. Çünkü İslam dünyasında bizimle aynı sevinci paylaşamayan kardeşlerimiz var. Ramazan’da, bayramda dahi kanın akması, gözyaşının dinmemesi, bir Müslüman olarak hepimizi derinden üzmektedir. Gönül ister ki, en kısa zamanda inşallah bu ramazanların bereketi, bayramların sevinci bütün kardeşlerimizi kuşatır. Onlarda bizim gibi ramazanlarını, bayramlarını büyük bir sevinçle kutlarlar diye umut ediyorum.”

601223333336

Ramazan’da kazanılan güzelliklerin 11 aya yayılmasını temenni eden Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ramazan’a veda ettik, ama Ramazan her birimizle ilgili hesap defteri tuttu ve o defterle yaratıcımızın huzuruna gitti. İnşallah Ramazan bizden müşteki olmaz bizim hakkımızda yaratıcımıza Hüsn-ü Şahadette bulunur. İkincisi de Ramazan’da kazandığımız bu manevi zenginlikleri, diğer 11 ayda da hayatımıza yayarak bu güzellikleri daha da pekiştirerek kalıcı kılalım sürdürebilir kılalım dedi.”

Gazetecilerin Ak Parti Genel Başkanı Mehmet Ali Şahin’in Karabük’ün Safranbolu İlçesi’ne bağlı Aşağı Güney Köyü’nde katıldığı iftarda, Sakal-ı Şerif’in Hz. Muhammed’e ait olup-olmadığının Diyanet İşleri Başkanlığı’nın araştırmasını istediği hatırlatıldı. Görmez de, “Din İşleri Yüksek Kurulumuz o cevabı verir” karşılığını verdi. Diyanet İşleri Başkanı daha sonra Ankara’ya hareket etti 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.