Daily Mail: İngiltere hızla İslamlaşıyor

Daily Mail: İngiltere hızla İslamlaşıyor

İngiltere’de yapılan bir araştırma, ülkede İslam’a girenlerin sayısının hızla artış gösterdiğini ortaya koydu. Sadece geçtiğimiz yıl 5200 kişi Müslüman oldu. Son yıllarda Müslüman olanların sayısı yüzbinleri aştı.

İngiliz gazetelerinden biri ülkede İslamlaşma üzerine bir rapor hazırladı. Son yıllarda İngiltere’de yüz bin kişinin Müslüman olduğunu sorgulayan Daily Mail gazetesi, Hanif dini seçen kitlenin yaş ortalamasının da oldukça genç olduğuna dikkat çekti. Rapora göre İslam’ı seçen bayanların yarısı başörtü, yüzde beşi de peçe takmaya başladı. 

İngiliz Daily Mail gazetesi, İngiltere’de İslam’a girenlerin sayısı hakkında bir rapor hazırladı. Gazetenin raporuna göre ülkede Müslümanlığı seçenlerin sayısı yüz bine ulaştı ve özellikle son on yıl zarfında büyük artış görüldü. Çoğunluğunu bayanların oluşturduğu bu yeni Müslümanların yaş ortalaması ise yirmi yedi.

Raporunda, İngiltere eski başkanı Tony Blair’in eşinin, İslam’a giren kızkardeşi Lauren Booth’un fotoğrafına da yer veren gazete şöyle devam etti: “Dinlerin çeşitliliğini araştıran bir grup tarafından ortaya konan rakamlar, ülkenin İslamlaşma yönünde ilerlediğini göstermektedir. Öyle ki geçtiğimiz yıl Müslüman olanların sayısı kadın-erkek 5200’e ulaştı. Bunların 1400’ü Londra’da yaşıyor. Toplam rakamın üçte ikisini yani yüzde yetmişini oluşturan kadınların yaş ortalaması ise yirmi yedi.”

Yeni Müslümanlar İngiliz kültürüne nasıl bakıyor?

Gazete, bir yandan 2001 yılında İslam dinine girenlerin sayısının altmış bin olduğunu kaydederken diğer yandan ülkede meydana gelen patlamaları direk bu artışla ilişkilendirdi.

Swansea Üniversitesi’nden Kevin Brice’nin, İslam’a sonradan girenlerin İngiltere kültürüne bakışı üzerine yaptığı basit bir araştırma, yeni Müslümanların İngiltere kültüründe içkinin, ahlaksızlığın, pornografi ve savurganlığın yaygın olduğu görüşünü taşıdıklarını ortaya koydu.

Araştırmaya göre İslam’a giren her dört kişiden biri Müslüman olduktan sonra İngiltere’de ‘doğal çatışma’ ortamında yaşamayı kabul ettiğini ifade etti. Her on kadından dokuzu da İslam’a girmenin kendisini daha mütevazı giyinmeye iteceğini dile getirdi. Raporda ayrıca İslam’a giren kadınların yarısının başını örtmeye, yüzde beşinin de peçe kullanmaya başladığı belirtildi.

 timeturk

Etiketler :