Dalan'a 'kaç' diyen MİT'çi'ye jet tayin

Dalan'a 'kaç' diyen MİT'çi'ye jet tayin

Bedrettin Dalan'a 'Seni de alacaklar' diyen İstanbul MİT Bölge Başkan Yardımcısı O.Y'nin terfi ettirildiği ortaya çıktı.

İSTEK Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan'a, gözaltına alınacağı Ergenekon'un 10. dalga operasyonundan 3 ay önce 'Seni de alacaklar' bilgisini veren MİT İstanbul Bölge Müdürü Başkan Yardımcısı O.Y terfi ettirildi. Ergenekon savcılarının MİT Müsteşarı Emre Taner'in bilgisine başvurarak hakkında soruşturma başlattığı O.Y, ödül gibi terfi ile MİT İzmir Bölge Başkanlığı'na atandı.
İFADEYE ÇAĞRILDIĞI GÜN TAYİN

Alınan bilgilere göre, MİT İstanbul Bölge Başkan Yardımcısı Ö.Y.'nin Bedrettin Dalan'a kaç bilgisini vermesinin ardından, Ergenekon savcıları MİT Müsteşarı Emre Taner'le görüşerek soruşturma izni aldı. Ancak Ö.Y, savcıların davetine rağmen ifade vermeye gitmedi. Ö.Y, en son bir ay önce savcılığa ifadeye çağrıldığı gün, MİT İzmir Bölge Başkanı olarak atandı.

ERGENEKON'DAN KAÇIRILDI İDDİASI

MİT kaynakları, O.Y'nin MİT İzmir Bölge Başkanı olarak atandığını ancak görevin henüz kendisine tebliğ edilmediğini belirttiler. Ö.Y.'nin Ergenekon kapsamında, İzmir'de talimatla ifadesinin alınacağı öğrenildi. Dalan'a kaç diyen MİT'çi Ö.Y.'ye ödül gibi tayinin Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıları da şaşkına çevirdiği öğrenildi. Ö.Y'nin terfi ettirilerek hem soruşturmadan kaçırıldığı hem de konuşmamasının sağlandığı ileri sürüldü.

TANER SORUŞTURMA İZNİ VERDİ

MİT'çi O.Y'nin Dalan'a 'kaç mesajı' verdiği, 10. dalgada gözaltına alınan Dalan'ın Özel Kalem Müdürü İlhami Ümit Handan'ın serbest bırakılması için Ergenekon savcılarına telkinde bulunmasıyla ortaya çıktı. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ü ziyaret eden iki MİT görevlisi, İlhami Ümit Handan'ın teşkilat için çalışan önemli bir haber elemanı olduğunu Müsteşar Emre Taner'in bilgisi dahilinde serbest bırakılmasını istedi. Öz, Ö.Y.'nin talebini Taner'e iletti. Ancak Taner, “Teşkilatın böyle bir talebi yok. Ö.Y. hakkında adli işlem başlatabilirsiniz” dedi. Taner'in, Savcı Öz'e giderek Handan'ın serbest bırakılmasını isteyen iki MİT görevlisi hakkında ayrıca idari soruşturma da başlattığı öğrenildi.

Etiketler :