Dalan'a para götüren ünlü işadamı

Dalan'a para götüren ünlü işadamı

Dalan Rusya'ya gittiği zaman ona bavulla para götüren iş adamı kim?

Ömer Şahin'in KanalA'daki Görüş Farkı'na katılan Şamil Tayyar yine çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Ergenekon operasyonunun mason locasına uzanmasından sonra devletin zirvesindeki mutabakatın bozulduğunu, ABD'nin de araya mesafe koyduğunu iddia eden Tayyar, şöyle devam etti:

Tuncer Kılınç, Bedrettin Dalan, Kemal Gürüz gibi şöhretli isimleri kapsayan 10'ncu dalganın Ergenekon'da dönüm noktası olduğunu söyleyen Tayyar, şöyle devam etti:" Başbakan'a gidildi, Genelkurmay'da farklı toplantılar yapıldı. Mutabakat hasar görünce soruşturmayı cesaretlendiren irade ortadan kalktı. 1 numaraya gidilecekti belki, o büyük dalganın önü kesildi. Artık şunu söyleyebilirim bundan sonra asla büyük dalga olmaz.

Çünkü onuncu dalgadan sonra operasyon, mason localarına dayandı. Ondan sonrada hem İsrailin hem ABD'nin çok ciddi bir pozisyon aldığını görüyoruz.

10'ncu dalgadaki isimlere ve mason localarına bakın orada o tabloyu çok görürsünüz. RP eski milletvekili rahmetli Bedri İncetahtacı bu P2 mason locasıyla ilgili çok fazla konuşmuştu. Sonra bir trafik kazasında öldü. Ben onun kaza olduğuna da inanmıyorum. Dolayısıyla karşımızda çok güçlü bir lobi var, hafife almamak lazım

Dalan'a ünlü bir işadamı çantayla para götürdü

Tayyar, Ergenekon firarisi Bedrettin Dalan'a çok ünlü bir işadamının bavulla para götürdüğünü ve bunun da devletin kayıtlarında olduğunu da iddia ederek, MİT ve Emniyet'e de çağrı yaptı: "İsmini açıklayamazlar, hadi açıklasınlar da görelim"

Bedrettin Dalan'ın gizli bir güç tarafından korunduğunu söyleyen Şamil Tayyar'ın açıklamaları şöyle:

Şamil Tayyar: Şu soruya cevap bulsunlar. Bedrettin Dalan Rusya'ya gittiği zaman kendisini ziyaret eden ve çantasıyla para götüren iş adamı kim?

Ömer Şahin: Bunu bilerek mi soruyorsunuz?

Ş.T: Bilerek söylüyorum ve devletinde kayıtlarında olduğunu bilerek söylüyorum.Ve bunu milli istihbarat teşkilatında emniyet istihbaratının da bildiğini iddia ediyorum...

Ö.Ş: Yani bilinen bir iş adamı mı bu da?

Ş.T: Kesinlikle...Onun ismini açıklayamazlar.hadi açıklasınlar..

Ö.Ş: Peki isimleri niye açıklamıyorsun burada? Siz niye açıklamıyorsunuz?

Ş.T: Şimdi Ömer bey bizim seninle bir arkadaşlığımız var, hukumuz var fakat bu soruyla anlıyorum ki arkadaş olmadığımızı sen beni göndereceksin cezaevine... Şimdi şunu söyleyeceğim bilmek ayrı bir şey ispat etmek ayrı bir şey. Ben bunu bildiğimi söylüyorum, çünkü çok özel bilgilere ulaştığım kanaatindeyim ama yarın siz bunu açıkladığınızda eğer bu kuruluşlar size destek vermezler ve ispat için belgeleri görüntü kayıtlarını mahkemeye sunmazlarsa siz kendinizi anlatamazsınız ve yalancı duruma düşersiniz.

Ama bu kadar iddialı konuşmamın sebebi şu, Dalan bu kadar yeri cebinde 3 kuruş olamadan nasıl dolaşacak? ve parayı götüren bu iş adamı çok önemli iş adamı.

Tayyar'a canlı yayında gazetecilerden destek yağdı

Ergenekon iddianamesindeki bilgileri yazdığı için 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan gazeteci Şamil Tayyar'a meslektaşlarından büyük destek geldi.

Programa telefonla bağlanan Türkiye'nin önde gelen yazarları yargı kararını eleştirirken, Tayyar'a destek verdi. KanalA'ya canlı yayında bağlanarak Şamil Tayyar'a desteğini açıklayan gazeteciler şunlar:

Oktay Ekşi (Basın Konseyi Başkanı), Nazlı Ilıcak (Sabah Gazetesi Yazarı), Mustafa Karaalioğlu (Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), İsmail Küçükkaya (Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni), Mehmet Kamış (Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı), Nihal Bengisu Karaca (Habertürk Yazarı), Abdurrahman Dilipak (Vakit Yazarı), Sebahattin Önkibar (Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi), Ahmet Kekeç (Star Gazetesi Yazarı), Rasim Ozan Kütahyalı (Taraf Gazetesi Yazarı), Hadi Özışık (İnternet Medyası Derneği Başkanı), Talat Atilla (Güneş Gazetesi Yazarı)

Etiketler :