Dalan'la ilgili yeni şok bilgiler

Dalan'la ilgili yeni şok bilgiler

Milliyetçi Bedrettin Dalan'ın, DEP'in Genel Başkanı'nın oğlunu kendi okulunda "burslu" okuttuğunu biliyor muydunuz? Ya Özal'a yaptıklarını? İşte şok bilgiler...

Kapatılan DEP'in eski Genel Başkanı Yaşar Kaya'nın oğlunun, Ergenekon firarisi Dalan'ın İSTEK Vakfı okullarında burslu olarak okuduğu ortaya çıktı.

Kendisi de İSTEK Vakfı okullarında okuyan nasmame.com sitesinin yazarı Tolga Eren, Yaşar Kaya'nın oğlunun okul arkadaşı olduğunu ve birlikte Dalan'ın okulunda okuduklarını yazdı.

İşte Eren'in yazısında Yaşar Kaya'nın oğlu ve Dalan'la ilgili verdiği çok ama çok çarpıcı bilgiler:

"Bizim okulda Yaşar Kaya'nın oğlu da okumaktaydı. Bizim arkadaşımızdı. Biz okuduğumuz sürece bunu bilmedik. Tabi ki olabilir. Oğlunun herkes gibi yetişmesini, bu ülkede bu vatanda kendisi gibi eğitim almasını istemiş olabilir. Benim değinmek istediğim, oğlunun burslu okumasıydı. Şimdi sormak istiyorum, burs verilirken bir kişinin anası babası araştırılmaz mı, araştırılır. Peki o dönem, 80lerin ortasında Yaşar Kaya'nın kim olduğu bilinmiyor muydu? Pek tabi ki biliniyordu.

Yaşar Kaya Kürt mücadelesine yıllarını vermiş çok değerli bir kişidir. Nasname'de Dalan'ın da annesinin babasının Kürdçe konuştuğundan bahsedilmişti. Bu Kürdlerin kendi içindeki bir dayanışması olabilirdi çok makuldu. Ama burada yadsınması gereken şey Dalan'ın ultra-Kemalist geçinmesi ve ikili oynaması idi. Tamam kendini öyle de göstermiş olabilir. Peki ama Dalan'ın Ergenekon'la ilişkisi ne olacak?

Daha geçen günlerde arazisinden bir ton silah çıktığını gördük. Bütün bunlardan habersiz olsa ve bu bir komplo olsa aylar öncesinden nasıl haber alıp da Amerika'ya kaçsın? Dalan'ın çeşitli paşalarla ve Veli Küçük'le tanışıklığı biliniyor. İddianamede Veli Küçük'ün TSK silahlarının seri numaralarını silerek Kuzey Irak'a gönderdiği yer alıyor. Peki olay aslında böyle bir şey miydi? Böyle bir ortaklık mı vardı? Yaşar Kaya'nın ikili oynadığını asla düşünmüyorum. Bu mücadeleye yıllarını vermiş ve cefalar çekmiş biri olarak bu mantıksız olur ama Dalan'ın düşünüyorum. Dalan sadece bağlantılarını çok akıllı biçimde kullanmış olabilir, Kaya'nın bunlardan hiç haberi bile olmamış olabilir.

Sayın Yaşar Kaya bu konuda bir şeyler açıklarsa aydınlanmış oluruz. En azından Dalan'la ilgili herhangi bir bilgisi varsa paylaşmalıdır. Öğrenmek istediğimiz eğer varsa ki kokular geliyor, Dalan'ın el altından Kürd hareketine destek çıkar gibi görünüp bir yandan da öteki tarafı nasıl idare ettiği ve ceplerini nasıl doldurduğudur. Dalan'ın daha sonraları Özal hakkında söyledikleri de biliniyor; "bu adam şeriatı getirecek, bu adam ülkeyi bölecek". Dalan'ın Ergenekon yapılanmasının içine ne zaman girdiği belli oluyor. Acaba Özal'ın öldürülmesinde bir payı var mı? Bunların mutlaka sorgulanması gerekiyor. Bence Ergenekon soruşturması Özal'ın öldürülmesine yoğunlaşmalı.

Her şey 1993 yılına gelip düğümleniyor. Ben kanımca Dalan'ın bir numara olduğunu ve çok tehlikeli ve sinsi olduğunu düşünüyorum. Kendisinin 28 Şubat döneminde Çevik Bir'le yaptığı görüşme var, Çevik Bir'in 4 saat not tuttuğu ve bunları diğer generallere dağıttırdığı söyleniyor. Bu nasıl bir etkidir ki böyle? Aynı şekilde Dalan'ın Ergenekon tutuklusu Levent Ersöz'le konuşmalarına bakarsak burada da hükmedici bir gücü olduğunu ve nereden geldiği belli olmayan bir güvene sahip olduğunu görüyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :