Danıştay Hakimi Sayın: ‘YARSAV paralel yapının uydusu oldu’

Danıştay Hakimi Sayın: ‘YARSAV paralel yapının uydusu oldu’

YARSAV’ın kurucularından olan Danıştay Tetkik Hakimi Fetih Sayın YARSAV’ın paralel yapının uydusu olduğunu ve kontrolü altına girdiğini söyledi.

HSYK seçimlerinde paralel yapının adaylara yönelik markajları sürerken Danıştay Tetkik Hakimi Fetih Sayın yargıdaki paralel yapılanmaya yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. 2006 yılında kurulan YARSAV’ın kurucularından olan Hakim Fetih Sayın, YARSAV’ın nasıl paralel yapının kontrolü altına girdiğini 24 TV’de yayınlanan Elif Çakır’ın sunduğu “Söz Bitmeden”de anlattı. 2009 yılında Ömer Faruk Eminoğlu’nun başkanlık koltuğundan indirilmesinin paralel yapının ilk hamlesi olduğunu iddia etti.

‘ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NUN ÜSTÜNÜ PARALEL YAPI ÇİZDİ’

YARSAV’ın kurucularından olan Danıştay Tetkik Hakimi Fetih Sayın, Yargıçlar ve Savcılar Birliği’nin eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun paralel yapı tarafından üstünün çizildiğini belirtti. Sayın YARSAV’IN 2009 yılındaki genel kurulunda yaşananları şöyle anlattı: “O derneği ilk kuran bizler oldukça saf ve iyi niyetliydik. İçlerinde en kötü olan bendim. Çünkü bunun bir oyun olduğunu düşündüm ve arkadaşlarıma söyledim. Fakat arkadaşlarım ‘biz meslektaşlarımıza güvenmek zorundayız.’ Bu şartlarda genel kurula gittik. Tek hedef vardı, Ömer Faruk Eminağaoğlu çizilecek ve çizildi. Orada olağanüstü büyük bir oyun döndü. Elbette ki o dönem biz her şeyi doğru yaptık demiyorum. Yeni kurulmuş bir dernektik. Ömer Bey’in de bazı hataları olmuş olabilir. Ama onu tanıyanlar iyi bir hukukçu olduğunu bilir. Oradaki hatadan ziyade sistemli bir oyun yapıldı. Hakim ve savcı meslektaşlarımız çok medyaya çıkılmasından hoşlanmaz. Ömer Bey o süreçte ister istemez çok fazla medyada göründü. Bazı tavırları yadırgandı ve bunlardan dolayı bazı meslektaşlarımız oy vermedi. Sistemli ve planlı bir oyun vardı. O seçime 500-600 kadar seçmen arkadaşımız katılmıştı. 1500-1600 civarında üyemiz vardı. Derneğin kurucusu herkesin tanıdığı kişi 196 civarında oy alıyor, kimsenin tanımadığı kişi ise 260 civarında oy alıyor.”

‘YARSAV CEMAATİN KONTROLÜ ALTINA GİRDİ’

Danıştay Tetkik Hakimi Sayın, Ömer Faruk Eminaoğlu’nun başkanlıktan indirilmesiyle YARSAV’ın hızlı bir şekilde cemaatin uydusu ve kontrolü altına girdiğini ifade etti. Fetih Sayın şunları kaydetti: “YARSAV’IN 2009 genel kurulunda dönen oyunun hedefi neydi? İlk aşamada Ömer Bey’i halt etmek, orada paralel yapının birilerinin arzu ettiği bir ismi başkan yapmak. Ondan sonra derneği paralel yapının arzu ettiği mecraya çekmek. Bu sadece bizim uyanık kalmamız nedeniyle 1 yıl kadar ötelendi. Ülker Hanım’ın seçilmesi güzel bir şey oldu. Ancak 1 yıl sonra tekrar genel kurul falan derken son darbe vuruldu. YARSAV, artık cemaatin uydusu ve kontrolü altında olan bir dernek haline geldi. Bunu bizzat derneğin başkanına ve genel sekreterine de söyledim. Benim bu konuda hiçbir tereddüdüm yok. Şu anda YARSAV yönetiminin tamamı paralel yapının elinde sonucu anlaşılmasın. Elbette vitrinde böyle olmadığı havası verilecek.”

‘PARALEL MÜFETTİŞLER FİŞLEME YAPARAK KENDİLERİNİ DEŞİFRE ETTİ’

İdari yargıdaki paralel müfettişlerin hakim ve savcıları fişleyerek kendilerini deşifre ettiklerini söyleyen Fetih Sayın bu kapsamda 500 hazır oya sahip paralel yapılanmanın seçimlerin adaletsiz olduğu iddiasında bulunamayacağının altını çizdi. Sayın; ““Son 1 yılda mesleğe alınan pek çok genç meslektaşımız bu yapıya mensup olduğunu açıktan söylemiyor ama hissettiriyor. Biz sonuçta hakim savcıyız, kimseyi yaftalayamayız. Seçime giderken manzaraya baktığımızda bir risk olduğunu görüyoruz. İdari yargıda yaklaşık 500 civarında paralel yapı mensubu hakim savcı var. Nereden biliyoruz peki bunu? Müfettişlerin yaptığı eylemlerden… O müfettişler aslında birilerine zarar verelim derken farkına varmadan kendi kendilerini fişlediler. Cemaat mensubu olan meslektaşlara 85’den başlıyorlar not vermeye. Cemaat mensubu olmayanlara ise azami 75 veriyorlar. Bu ciddi bir veridir. Buna baktığınızda kendileri fişlemişler. Fişleyenler biz değiliz. Paralel yapıya mensup müfettişler böyle bir güzellik yapmışlar. 500 civarında bir hazır kuvvet var. Dolayısıyla bu seçim adaletsiz bir seçim diyenler bu konunun üzerinde durmuyor. Oysa 500 hazır oyla seçime başlayan bir yapı var. Onları ikna etmeye ihtiyacınız yok. Koltuğa oy vereceksiniz deyin, koltuğa oy veriyorlar.”

Yirmidorthaber.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.