Danıştay’ı anlamakta zorlanıyoruz

Danıştay’ı anlamakta zorlanıyoruz

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut Hem Danıştay’ı Hem de YÖK’ü Eleştirdi

ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Danıştay 8. Dairesi’nin itirazı YÖK'ün 17 Mart 2010 tarihinde aldığı yeni katsayı kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemini reddetmesini değerlendirdi.

Korkut yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”Daha önce katsayı eşitliğini sağlayan YÖK kararının Danıştay tarafından iptal edilmesine bir anlam veremedik. Ortada bir haksızlık vardır ve bu haksızlığa itirazımızı sürdürüyoruz. Çünkü biz katsayı farkının haksızlık olduğunu hatta zulüm olduğunu düşünüyoruz. Hangi liseye giderse gitsin bütün çocuklarımızın eşit bir şekilde sınava katılmasını ve hak edenin hak ettiği bölüme girmesini savunuyoruz.

YÖK’ün yaptığını doğru bulmuyoruz

Biz, YÖK tarafından alınan son kararı da doğru bulmuyoruz. Çünkü bu karar katsayı konusundaki farkı azaltsa da maalesef eşitliği sağlamamakta ve öğrencilerimizin mağdur olmasına neden olmaktadır. Biz ısrarla şunu ifade ediyoruz ve bu konuda YÖK’e çağrıda bulunuyoruz: Acilen bütün öğrencilerin eşit bir şekilde sınava girebildiği bir sistem oluşturulmalıdır.

Danıştay’ı anlamakta zorlanıyoruz

Danıştay önce YÖK tarafından daha önce alınan katsayı eşitliği kararını ardından da katsayı farkını 13-15 olarak belirleyen kararı iptal etti. Hukuk camiasından da büyük tepkiler alan bu hukuksuz kararları biz de eleştirmiştik. Bugün verdiği kararı da eleştiriyoruz.

Gençler sınava iyi hazırlanmalı

12 yıldır süren katsayı uygulaması Meslek Liselerindeki kaliteyi önemli ölçüde düşürdü. Bu süreçte sadece İmam Hatipliler değil; Teknik Liseler, Endüstri Meslek Liseleri, Ticaret Liseleri, mezun olup üniversite hayali kuran evlatlarımız ve aileleri de mağdur edildi. Düz liseler, Anadolu Liseleri ve Fen Liselerinde okuyan, farklı alanlara yönelmek isteyen gençler de bu işin mağduru oldu. Biz hükümetten ve yetkili kurumlardan, gençlerin önüne engel koymalarını değil, aksine önlerine çıkan tüm engelleri ortadan kaldırmasını bekliyoruz. Ama maalesef bunu bir türlü yapılamadı.

 Sınava hazırlanan gençlerimizin önündeki engeller hafifledi. Bu engellere rağmen öğrenci arkadaşlarımız, iki ay kalan sınava iyi hazırlanıp en iyi üniversitelere girmek için gayret sarf etmelidirler. Katsayı konusunda bizler gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda hem velilerimiz hem de öğrencilerimiz müsterih olsunlar…

Biz bu durumu kabul etmiyoruz ve itirazımızı sürdürüyoruz. Ta ki, eşit katsayı uygulaması hayata geçirilene kadar…”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :