15 Temmuz şehidi Kantarcı'nın hayali gerçek oluyor

15 Temmuz şehidi Kantarcı'nın hayali gerçek oluyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Halil Kantarcı adına Sri Lanka'da inşa edilecek yetimhanenin temeli, Kurban Bayramı'nda bölgeye yardım götüren Sadakataşı Derneği ekiplerince atıldı.

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Halil Kantarcı adına Sri Lanka'da inşa edilecek yetimhanenin temeli, Kurban Bayramı'nda bölgeye yardım götüren Sadakataşı Derneği ekiplerince atıldı. 6 ayda tamamlanması planlanan Şehit Halil Kantarcı Yetimhanesinden 54 Sri Lankalı yetim faydalanacak.

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kantarcı'nın hayali olan yetimhane temelinin Kurban Bayramı yardımları için bölgeye giden dernek ekiplerince Sri Lanka Watadeniya bölgesinde atıldığını söyledi.

Ağırlıklı olarak Müslümanların yaşadığı Watadeniya bölgesinde yetimhane projesinin hayata geçirileceğini aktaran Özdal, bölgede yetim oranının yoğun olduğuna vurgu yaptı.

Özdal, projeyle çocukların Kur'an ve dini eğitimle geç tanışma probleminin çözüleceğini belirterek "Proje sonucunda yetimhane toplamda 317 metrekarelik alana yapılacak. 2 kattan oluşacak olan yetimhane de ise 54 yetim faydalanabilecek. Yetimhaneyi 6 ay gibi kısa bir sürede bitirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Yetimhane projesi için gerekli olan 350 bin liranın ise 15 gün gibi kısa bir sürede toplandığını ifade eden Özdal, kampanyaya Uluslararası Genç Derneği, Genç İHH, Genç Memur-Sen, Genç MÜSİAD, Genç ÖNDER, Mekteb-i Suffa, Misafir Derneği ,TÜGVA ve Sabah Namazı Devrimi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini anlattı.

Sadakataşı Genel Sekreteri Emrah Engin ise 15 Temmuz darbe girişiminin ardından birlik ve beraberliğin korunduğunu belirterek, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının dünyanın dört bir yanına yardım götürmeye devam ettiğini dile getirdi. Sri Lanka'da hem yetimhanenin temelini attıklarını hem de kurban yardımında bulunduklarını kaydeden Engin, "Bu vesile ile şehitlerimizden ve Sadakataşı gönüllüsü Halil Kantarcı'nın hayali olan yetimhanenin temelini bu bayram attık. Törene bölgede yaşayan çok sayıda Sri Lankalı da katıldı." ifadelerini kullandı.

Kantarcı, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Çengelköy'de şehit olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.