"Darbe yap, sıhhat bul"

"Darbe yap, sıhhat bul"

İstanbul'un kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle büyük camilere asılan bazı mahyaları eleştiren Genç Siviller, İstanbul Valiliği'ne yeni mahya önerilerinde bulundu.

İstanbul'un büyük camilerine kurtuluş yıldönümü nedeniyle asılan ve büyük tepkilere neden olan mahyalar, Genç Siviller tarafından eleştirildi. Mahyaların asıldığı camilerden biri olan Süleymaniye Camii önünde toplanan Genç Siviller, yeni mahya önerilerini ellerinde taşıdı.

Genç Siviller adına yapılan basın açıklamasında, camilerin ezanın Türkçeleştirilmesinden bu yana bu kadar zulüm görmediği savunuldu. Açıklamada, "Dağlardan kaldırılsın dediğimiz sözler İstanbul'un semalarına asıldı. İstanbul'un kurtuluşu yıldönümü için kafa kafaya verip bu ırkçı-militarist sloganları camilere asanları Allah'a havale ediyoruz." denildi.


Açıklamanın sonunda Genç Siviller bu işin sorumlusu olarak gördüğü İstanbul Valisi Muammer Güler'e yeni mahya önerilerinde bulundu. Genç Siviller, 29 Ekim'de "Tehlikenin farkında mısınız?", 28 Şubat'ta "Camiler laiktir laik kalacak", 12 Eylül'de "Darbe yap sıhhat bul", 27 Mayıs'ta "Ey asker tut bizi", 30 Ağustos'ta "Ya sev ya Terk eyle, Hoş geldin ey şerr-i Milliyetçilik" mahyalarının camilere asılmasını önerdi.

Etiketler :