Darbeciler hakim karşısına çıkıyor

Darbeciler hakim karşısına çıkıyor

Darbeyi planlayan FETÖ'cü generaller mahkemeye götürülürken; alanda toplanan vatandaşlar, Akın Öztürk'e idam ipi fırlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde Genelkurmay Karargahı'nda yaşananlara ilişkin 221 sanıklı çatı davanın tutuklu sanıkları duruşma salonuna götürülmek üzere cezaevinden çıkarıldı.

Sincan Ceza ve İnfaz Kurumundan jandarma komandoları eşliğinde çıkarılan Akın Öztürk, Mehmet Partigöç, Mehmet Dişli, Gökhan Şahin Sönmezateş ve İlhan Talu'nun aralarında bulunduğu sanıklar, dava nedeniyle cezaevi önünde toplanan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan çok sayıda vatandaş tarafından protesto edildi.

Darbeciler hakim karşısına çıkıyor

AKIN ÖZTÜRK'E İDAM İPİ ATTILAR VİDEO

 

 

"İDAM İSTERİZ"

Vatandaşlar, sanıklara doğru "İdam isteriz", "Vatan hainleri", "FETÖ'nün uşakları" diye bağırdı.

Protestocular, "Bu millet ihanet edeni unutmaz", "Vatan haini FETÖ", "Katil FETÖ",  "Dursun bu hayasızca AKIN" yazılı dövizler taşıdı ve tekbir getirdi.

AKIN ÖZTÜRK'E İDAM İPİ ATTILAR

Bu sırada sanıkların üzerine urgan atıldı.

Darbeciler hakim karşısına çıkıyor

FOTOĞRAF: Darbeciler halkın önünden geçirilerek mahkeme salonuna götürüldü.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Yaklaşık bir ay sürmesi beklenen çatı davanın ilk duruşması için Sincan Cezaevi Yerleşkesi'nde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Cezaevi yerleşkesi ve çevresinde, uçuşa yasak alan uygulaması sürecek. Uçaksavarlar, tam dolum halinde tutulacak. Keskin nişancı sayısı artırılacak. Dava boyunca cezaevi kampüsünde jandarma komando ve cezaevi personelinden oluşan bin 500 kişilik ekip görev yapacak.

Darbeciler hakim karşısına çıkıyor

Duruşma salonu ve cezaevi etrafı, "arı" tabir edilen ve yerden çıplak gözle görülmeyen mini kameralarla gözetlenecek. Kameralar, cezaevi içindeki koğuş binalarından yerleşkeye bitişik haldeki duruşma salonuna kadar sanıkların getirileceği araçları havadan takip edecek.

Darbeciler hakim karşısına çıkıyor

Darbeciler hakim karşısına çıkıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.