Darbecinin ajandasındaki gözaltı listesi

Darbecinin ajandasındaki gözaltı listesi

Genelkurmay Başkanı Başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan'ın ajandasında gözaltına alınacakların listesi çıktı...

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalarda birçok isim tutuklanırken, bunlarla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın Başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan'ın ajandasında gözaltı listelerine rastlandı.

Hürriyet'in haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminin çekirdek kadrosunda yer aldığı belirtilen Genelkurmay Başkanı Başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan'ın ajandasından ilginç bilgiler ortaya çıktı. Darbecialbay, o gece kimin nasıl gözaltına alınacağını ajandasına yazmış.

Sayfanın en başında Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz'in ismi yer alıyor.

Lekesiz, Kara Kuvvetleri karargahından çıkarılacak 2 zırhlı araç ile alınacak ve Kobra helikopterleriyle götürülecekti. Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç de Akrep tipi araç ile Kobra helikopterine götürülüp enterne edilecekti.

Sayfanın alt bölümünde ise bir başka liste yer alıyor. Bu isimlerin de Zırhlı Muhabere Aracı ile gözaltına alınması planlandı. Listede Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.