Karadayı'dan Çevik Bir'e ağır mı ağır sözler

Karadayı'dan Çevik Bir'e ağır mı ağır sözler

Darbeleri Araştırma Komisyonu'na ifade veren Karadayı, Çevik Bir'e sert sözlerle yüklendi..

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde kurulan 28 Şubat'la ilgili alt komisyon dün Dolmabahçe'de, dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener ve dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'yı dinledi. Yaklaşık 2.5 saat boyunca komisyon üyelerinin sorularını yanıtlayan Akşener, 28 Şubat kararları alınırken Samsun'da olduğunu belirterek, "Sayın Çiller beni aradı 'gel imza at' dedi. İmzaladım. Hep beraber dik durabilseydik bunlar olmazdı" diye konuştu.

"28 ŞUBAT DARBE DEĞİL"

Karadayı ise 28 Şubat'la ilgili "Bu bir darbe değil, o günün şartları içinde yasal, hukuk çerçevesinde yapıldı. Bunu darbe olarak görmüyorum. Post modern darbe diyenler aptalca iddialarda bulunuyorlar" dedi. Karadayı, "Görevimizi yaptık, uyardık, Türkiye iyiye gitmiyor, kötüye gidiyor, PKK terörünü bitirdiğimiz sırada ülke zayıf düşmemeli dedik. Uyarılarımızın gereği yerine getirilmediği için MGK'da tavsiye kararı alındı. Başbakan, Başbakan Yardımcısı ve diğer yöneticiler imza attı. Hiçbirisi itiraz etmedi. Sonradan basının kışkırtmasıyla yaygara kopartıldı" diye konuştu.

BİZDE DE BOŞBOĞAZLAR VAR

Karadayı, Sincan'da tankların yürütülmesi konusunda "balans ayarı yaptık" diyen dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir'i isim vermeden eleştirerek şöyle dedi: "Rutin bir faaliyettir. Günde iki kez orada mutlaka tanklar yürütülür. 28 Şubat'la bir ilgisi yoktur. Her kurumda olduğu gibi bizde de boşboğazlar var. Biri kalkıp dedi ki 'balans ayarı yaptık.' Tankların yürütülmesini rutin dışıymış, 28 Şubat'la ilgiliymiş gibi gösterilmesine neden oldular."

BÇG DİYE BİR YAPILANMA YOK

Batı Çalışma Grubu diye bir yapılanmanın olmadığını belirten Karadayı, eski Meclis Başkanı Mustafa Kalemli'nin sözleriyle ilgili de "Yemin billah Uludağ'a gitmedim, Tansu Çiller'le görüşmedim, Meclis Başkanı'yla da bu anlama gelebilecek bir konuşma yapmadım" diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.