Daum'dan Fenerbahçe'ye şok suçlama

Daum'dan Fenerbahçe'ye şok suçlama

Fenerbahçe'nin yollarını ayırmak için gün saydığı Christoph Daum, Fanatik Gazetesi'nden Mehmet Demircan'a şok açıklamalarda bulundu

Fanatik Gazetesi'nden Mehmet Demircan'ın haberine göre Daum Fenerbahçe yönetimini kendisini tehdit etmekle suçladı

İşte Daum'un şok açıklamaları

Bütün sezon kendisiyle yüz yüze görüşmeye çalıştım. Geçmişteki samimiyetimize dayanarak cepten mesajlar attım, haber konusunda destek istedim. Fakat koca bir sezonu boş geçti. 2-3 kez kısa süreli sohbetlerimiz oldu, ancak kayda değer bir haber çıkmadı. Kısacası; Daum, 2009-2010 sezonunu Mehmet Demircan’ı es geçerek tamamladı, tek bir söyleşi bile yapmadı. Skandalla biten son haftada dahi konuşmadı. Bileti kesildiğinde bile sustu. Geçenlerde aradım, telefonuna ‘pizzacı asistanı’ çıktı! Anladım ki, benimle görüşmek niyetinde değildi! Taaa ki, önceki geceye kadar... Önce bir kısa mesaj attı. Soru-cevap faslından sonra 19 dakika 09 saniye süren telefon görüşmemiz oldu. Sanki son hafta şampiyonluğu kaçıran Fenerbahçe’nin teknik direktörü ‘O’ değildi. Direnmeye hazırdı. Hakkını aramak için şok detayları bile anlattı. İşte Daum’un ağzından olay sözler;

"Artık işi uzatma, bu işi nazikçe çözelim. Buna yanaşmazsan, yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmak için direnirsen, bu ailen ve senin için iyi olmaz..."

“Türkiye’den ayrılmadan önce Fenerbahçe Yönetimi ile yaptığım görüşmede adeta şok oldum. İsmini açıklamak istemediğim bir Fenerbahçeli, ‘Artık işi uzatma. Bu olayı nazikçe çözelim. Buna yanaşmazsan, yeni sezonda Fenerbahçe’de kalmaya direnirsen ailen ve senin için iyi olmaz’ sözlerini sarfetti. Neye uğradığımı şaşırdım. Bu konuşmanın geçtiğine bile inanmak istemedim. Şaka mıydı? Hayır, olamazdı. Kafam çok karışmıştı. Bu sözlerden sonra tek dileğim var; Eğer Fenerbahçe’de kalırsam, ailem ve benim huzurlu bir dönem geçirmem...”

“Geçen sezon ortasında yönetime zaten ayrıntılı bir rapor sunmuştum. Bu raporda transfer ve yeni sezonla ilgili planlamalarım vardı. Lig bitimine 6 hafta kala yine ayrıntılı bir dosyayı Başkan’a iletecektim, ama bana ‘Aykut’la konuş’ dedi. Ben de Aykut’a ilettim raporu. Transfer detayları ve yeni sezon planlamasıyla ilgili bilgi verdim. Benim zaten 2 yıllık bir sözleşmem olduğu için başka bir konu konuşmadık. Çünkü ben profesyonelim ve Fenerbahçe’nin de çok üst düzey bir profesyonel kulüp olduğunu düşünüyorum.”

“Ufak bir ameliyat için ülkeme gittim. Tabii ki Türkiye’de yazılanları, konuşulanları takip ediyorum, ama hiçbirine inanmadım. Zaten kimse de bana bir şey demedi. Bir ara yöneticiler aradı; ‘Seni ziyarete geliyoruz, konuşmak istiyoruz’ dediler. Onlara sadece Başkan’la konuşacağımı, onun gelip gelmediğini sordum. Başkan’ın gelmeyeceğini öğrendikten sonra onlara ‘Buraya kadar gelmenize gerek yok. Başkan’la konuşmak istiyorum. Ben İstanbul’a gelirim’ dedim ve zaten perşembe günü geliyorum.”

“Dedikodulara inanmak istemiyorum. O yüzden geleceğimle ilgili kararı bir tek kişiden duymak istiyorum. Başkan bana benimle çalışmak istemediğini söylerse ben de başımın çaresine bakarım. Yeni transfer Stoch konusuna gelince... Zaten gerekli raporu ben Aykut’a vermiştim. Bu arada bu konuda geçen sezon da müthiş bir plan yapmıştık. Bayern Münihli Lucio, az kalsın Fenerbahçe forması giyecekti. Bütün görüşmeleri bizzat ben yürütmüştüm. Transfer tamamdı. Zaten Lucio benim eski öğrencim. Ama Başkan bu transferden vazgeçti. İş olmadı...”

Mehmet Demircan/FANATİK Çok Özel

CD; 17 Haziran Perşembe günü İstanbul’da olacağım.
MD; Öyle mi? Niçin geleceksin?
CD; Bütün planları, görüşmeleri ve kararları yerinde görüşmek için.
MD; Bütün görüşmeler avukatın aracılığıyla yapıldı, öyle değil mi?
CD; Hayır, her şeyi telefonda konuştuk. Avukatım ise belgeleri faksla kulübe gönderdi. Benim kendi evimde faksta bir problem vardı. Benim e-mailleri avukatıma gönderdim, o da kulübe faksladı. Bu belgeler yeni sezon planı ve analizleri içeriyordu.
MD; Nasıl yani, yeni sezonda da takımın başında mı kalacaksın?
CD; Benim tecrübemle yeni sezonda Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istiyorum. Çok açık önerilerim olacak. Geçen sezon takımla ilgili personel konusunda tam yetkili değildim. Bu konuda yeni sezon öncesi yetkiler konusunda sabit bir karar verilmeli. Başkan açıkça kimin ne konuda sorumlu olduğunu ifade etmeli. Sadece isteğim, ailem ve benim için burasının tehlikeli olmaması. Çünkü Fenerbahçe bu konuda beni uyarmıştı. Ben, Türkiye’yi ve Fenerbahçe’yi seviyorum.
MD; Yani Aykut’suz devam etmek istiyorsun. Ya da Aykut kalırsa bile tek yetkili olmak istiyorsun?
CD; Bütün kararları Başkan Aziz Yıldırım veriyor. Ben gerekli önerilerim ve isteklerimi kendisine ileteceğim.
MD; Gerçekten hâlâ inancın var mı, Aziz Yıldırım sana bir şans daha verir mi? Takımdaki oyuncularla aran nasıl?
CD; Profesyonel bir kulüpte kararları sadece başkan ve teknik direktör verir. Takımdaki oyuncuların çoğuyla iyi bir ilişkim vardı. Başka dedikodulara inanma.

CD: Christoph Daum, MD: Mehmet Demircan


FANATİK

 

Etiketler :