Davutoğlu AK Parti'nin oy oranını açıkladı

Davutoğlu AK Parti'nin oy oranını açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015 seçimleri öncesi AK Parti'nin oy oranını açıkladı. İşte Davutoğlu'nun elindeki anketin sonucu;

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya'da AK Parti'nin oy oranını açıkladı. Halkın desteğinin devam ettiğini söyleyen Davutoğlu, AK Parti'nin oy oranının ise yüzde 45 ile 52 bandında olduğunu açıkladı. Türkiye için 2014 yılının zor bir yıl olduğunu üst üste iki seçim yaşandığını anlatan Davutoğlu, her iki seçimde de başarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Makedonya Büyükelçileri Konferansı'nda İngilizce yaptığı ve TRT Haber'de simültane tercüme edilen konuşmasında, Makedonyalı olduğunu söyleyerek, "Ben Makedonyalıyım dediğimde hiçbir şeyi abartmıyorum. Türkiye'nin tarihi Balkanlar'ı görmeden anlaşılamaz. Özellikle Makedonya'nın anlaşılamamasında Türkiye'nin tarihi anlamda anlaşılması çok zor olacaktır" ifadesini kullandı.

Üsküp'ün saygı duyulan, önemli ve Türkiye ile çok fazla ortaklığı bulunan bir şehir olduğunu belirten Davutoğlu, "Üsküp gibi bir şehri varsa o ülkenin, o ülke küçük bir ülke olarak adlandırılamaz. Üsküp ile Makedonya bizim için çok büyük bir stratejik bir değer" diye konuştu.

 
“YÜZDE 45-52 ARASINDA DESTEK GÖRÜLÜYOR”
 
Davutoğlu, İstanbul’u bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını kaydederek, AK Parti hükümeti süresince Türkiye’nin IMF’ye 5 bin dolar borç verdiğini, Türkiye’nin G-20 başkanlığını yürüttüğünü vurguladı. Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“12 yıl önce bunlarım kimse hayal edemezdi. Bunları neden söylüyorum. Makedonya kısa bir süre içinde değişimi ortaya koyabilir. Biz yeni doğal kaynaklar geliştirmedik ya da herhangi bir uluslararası örgüt bizlere milyarlarca dolar vermedi. Ve bu çerçevede sömürüyle gelmiş olan birikimi de söz konusu değildi. Biz insanlarımızı motive ettik ve özgüveni ortaya çıkardık. Zor bir yıl oldu. Yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine rağmen siyasal istikrarın farkında olarak yumuşak bir geçiş yaptık. Buradaki başarının mimarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Siyasi istikrarın farkındaydık. Şimdi yeni bir genel seçim süreci başlayacak ve özgüven içindeyiz.Bütün bu değişimler içinde halkımız bizi destekliyor ve yüzde 45-52 arasında destek görülüyor. Baskılar uygularsanız geleceğiniz aydınlık olamaz. Demokrasi siyasi istikrarın, siyasi istikrar da ekonomik başarının anahtarıdır. Ekonomik başarı uluslararası alanda tanınma, görünürlük, kabul edilme anlamına gelir.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.