Davutoğlu bombayı patlattı Yeni paket geliyor!

Davutoğlu bombayı patlattı Yeni paket geliyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Edirne'de yaptığı konuşmada haftaya yeni bir paket geleceği müjdesini verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne'de genişletilmiş il başkanları toplantısında, her hafta halka mutlaka bir müjde verdiklerini belirterek, öğretmen atamaları ve bedellinin ardından birekonomi paketinin yolda olduğunu müjdeledi.

PAKETİN KONUSU NE?

Davutoğlu, bu paketi önümüzdeki haftalarda ilan edeceklerini, paketin kayıt dışı ekonomiyle ilgili olduğunu söyledi.

İşte Başbakan'ın o açıklamaları:

"HAFTAYA YENİ BİR PAKET DAHA AÇIKLAYACAĞIZ"

Her hafta mutlaka halkımıza müjde vereceğiz dedik. Aralık'ta öğretmen atamaları müjdesi verdik, daha sonrasında bedelli askerlik müjdesini verdik. Ya bu cuma ya da önümüzdeki cuma kayıtdışı ekonomiyle ilgili bir paket açıklayacağız. Bir sosyal boyut paketini önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Önümüzdeki haftalarda da bunu ilan edeceğiz. Ekonomide yeni bir ivme için büyük bir çaba gösteriyoruz göstermeye de devam edeceğiz.

"İKTİSAT TARİHİNE İYİ BAKSINLAR"

Hani bugünlerde bazı konuları istismar edenlere yüzüne çarpa çarpa söylüyorum. Modern tarihini baksınlar, iktisat tarihine iyi baksınlar. Bütçemiz de kabul edildi Maliye Bakanımızı tebrik ediyorum.

davutoğlu1.jpg

"BİZE RAHAT DÖŞEK YÜZÜ YOK"

Açın tarihe bakın hiç bir 10 yıllık dönemde böylesine bir yükseliş olmamıştır. Biz bunu demokrasiye, millete hesap vermeye borçluyuz. Millete ve Allah'a hesap vereceğimizden dolayı gece gözümüze uyku girmiyor, o yüzden bize rahat döşek yüzü yok.

Bizim için mesai saati diye birşey yok. Mesai saati mantığını unutacaksınız. Düzenli sağlığınız için uyuyun ama 24 saat yetmiyorsa 25 saati ayarlayacaksınız. Bu memlekette birileri yıllarca rahatça uyudukları için ertesi gün yüzde 5000'lere faizler çıktığı için aramızda diğer ülkelerle böyle farklar açıldı. Bizler bunun telafisini yapıyoruz. Bizim onurla ve gece gündüz çalışmaya ihtiyacımız var. Durmak yok yola devam sloganı bunun için üretildi.

27183118.20141224133021.jpg

 
DAVUTOĞLU ESNAFI ZİYARET ETTİ

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak üzere Edirne'ye giden Davutoğlu, kaldığı otelden araçla çarşının bulunduğu Selimiye Camisi arastasına geçerek, esnafa hayırlı işler diledi. 

Bu arada bir esnaf Davutoğlu'na, Fatih Sultan Mehmed'in tedbili kıyafetle çarşı gezme geleneğini anlattı. Daha sonra çarşının içerisinde açılış duası okundu. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Edirne'nin Evlad-ı Fatihan'ın ve Rumeli'nin emaneti olduğunu söyledi.

"EDİRNE'NİN RUHUNA AŞIĞIZ"

Başbakan Davutoğlu, Edirne'nin maneviyatına, ruhuna aşık olduklarını belirterek, "Edirne'den her fırsatta öğreneceğimiz çok ders olduğunun bilincinde hep Edirne'nin, Selimiye'nin önünde tam bir mahfiyetle tevazu içinde olmak durumundayız" diye konuştu. Esnafın güzel duasının başlı başına bir ders verdiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Bir esnaf kardeşi için dua etmeyi ortaya koyuyor. Diğer taraftan esnaf kültürünün deruni bir şekilde yaşaması için nasıl bir ruh zenginliği olması gerektiğini ortaya koyuyor ve belki de en önemlisi bir milletin millet olma hasletini sürdürülen geleneklerle baki olabileceğini bize açık bir şekilde gösteriyor." Davutoğlu, bu geleneği sürdüren bütün Edirneli esnafa teşekkür etti, onlara bu geleneği aktaran ve bu geleneği inşa edip bu nesillere kadar getiren geçmişteki bütün esnafa da Allah'tan rahmet diledi.
 

"BEDENLERİNDEN HARAM GEÇMESİN"

Hazreti Davut ve Hazreti İdris peygamberlerin esnaf kültüründe olduğu gibi bu güzel kardeşlik geleneğinin kıyamete kadar Edirne'de, Selimiye'nin huzurunda ve Edirne'nin bu güzel çarşısında devam etmesini diledi.

Davutoğlu, herkesin evlatlarına helal süt emzirmeyi ve helal sütle beslenmiş bedenlerinden hiçbir haramın geçmemesini diledi. Davutoğlu, çarşı ziyaretinin ardından vatandaşlarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Başbakan Davutoğlu'na, eşi Sare Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da eşlik etti. Programa, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da katıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.