Davutoğlu Irak'lı Zeynel'i Unutmadı

Davutoğlu Irak'lı Zeynel'i Unutmadı

Irak'tan Türkiye'ye getirilen yaralıları ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaralılar arasında bulunan 11 yaşındaki Ahmet Salah Zeynel adlı Iraklı çocuğun annesi için gözyaşı dökmesi üzerine talimatı verdi.

 

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi ile birlikte Ankara Yıldırım Beyazıt Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan 7 yaralıyı ziyaret eden Davutoğlu, yaralı çocuklarla özel olarak ilgilendi.

Hastanede tedavi gören yaralı çocuklara oyuncak araba ve kapalı bir zarf veren Davutoğlu, "Bütün imkanlarımız Iraklı kardeşlerimiz için seferberdir" diye konuştu.

Ziyareti sırasında çocuklardan birinin annesini isteyerek ağlaması üzerine duygulanan Davutoğlu, çocuğun babasından gerekli bilgilerin alınması ve annenin getirtilmesi için talimat verdi.

Davutoğlu'nun, silahla vurularak ağır yaralanan Ahmed Salah Zeynel adlı 11 yaşındaki çocukla ilgili olarak, "Ahmet bizim de oğlumuzdur" ifadesini kullanmasının ardından, çocuğun, Türkçe olarak, "Sen de benim babamsın" demesi üzerine de duygulu anlar yaşandı.

Ziyaretin sonunda kısa bir açıklama yapan Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Abdülmehdi'yi Türkiye'de ağırlamaktan memnun olduklarını belirterek, "Kendisiyle beraber Iraklı kardeşlerimizi ve çocukları ziyaret ettik, acil şifalar diledik" dedi.

"Türkiye olarak her zaman ve her konuda Irak'ın yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz" diyen Davutoğlu, "Oradaki kardeşlerimizin tırnaklarına bir diken batsa biz bunu hissederiz" ifadesini kullandı.

Irak'ta bir daha böyle acıların yaşanmaması temenni eden Davutoğlu, Iraklı çocukların diğer çocuklar gibi geleceğe ümitle bakmasını arzu ettiklerini sözlerine ekledi.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi ise Türk hükümetinin Irak'ta yaşanan terörist saldırıların kurbanlarına yaptığı yardımlardan ötürü teşekkür ederek, hastalarının çok iyi ellerde ve koşullarda tedavi edildiği için çok memnun olduklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dün çok olumlu temaslarda bulunduklarını kaydeden Abdülmehdi, "Türkiye'de olmaktan çok memnunum ve her gelişimde tüm bölgenin geleceği ile ilgili daha iyimser oluyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :