Davutoğlu: Kürtler bölgede temsil hakkını AK Parti'ye verdi

Davutoğlu: Kürtler bölgede temsil hakkını AK Parti'ye verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, G20 zirvesi dönüşü TRT Haber canlı yayınında soruları yanıtladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fİlipinler'de yapılan G20 Zirvesi sonrası canlı yayında, TRT Haber ve Spor Yayın Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör'ün moderatörlüğünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından özetler..

"(Daha önce de Türkiye böyle büyüyordu) diyenler için söylüyorum: 90'lı yıllarda dünya ekonomisinin büyüme hızına baksınlar, Türkiye'nin büyüme hızına baksınlar. Yani dünya ekonomisi büyürken 90'lı yıllarda Türkiye çok az büyüdü. Dünya ekonomisi daralırken bizim iktidarımız döneminde büyümeye istikrarlı büyümeye devam etti"

"Biz, AB pazarının daralmasını istemeyiz. Dış talebin artması, Türkiye için olumlu bir haberdir, talep düşmesi bizim ihracatımızı da olumsuz etkileyecek. Sıkı politikalar, Avrupa içinde özellikle Avrupa piyasasının daralmasına yol açacak politikalar da negatif etki yapacak unsurlar içeriyor"

"Bütün dünyada antienflasyonist politikalar ve sıkı para politikaları takip edilirse dünya ekonomisinin büyüme şansı kalmaz çünkü o andan itibaren talep daralması icap eder. Talep daraldığı yerde de arza yansır ve bunun doğurduğu bir sarkaçla zaten Avrupa son 6-7 yıl içinde üç kere resesyon kıskacı içine girdi bir daha girmesi durumunda çok sıkıntı yaşar"

"ÇÖZÜM SÜRECİ AİDİYETİ GÜÇLENDİRDİ"

"Kürt vatandaşlarımıza yönelik hak iadelerini yapılırken ülke bölünmedi. Aksine aidiyet bilinci kuvvetlendi."

"Biz bunları yapmasaydık ve ülkede 28 Şubat ya da 12 Eylül havası devam etseydi, Ortadoğu'da bu olaylar yaşanırken, Türkiye iç bütünlüğünü devam ettiremezdi."

"BÖLGEDE AK PARTİ'NİN TEMSİL GÜCÜ DAHA YÜKSEK"

"Elimdeki ankete göre, Kürt vatandaşlarımızın yüzde 70'i 6-7 Ekim olaylarını tasvip etmiyor."

"Kürtleri temsil hakkını hiç kimse HDP veya PKK'ya vermiş değil. Bölgede AK Parti'nin temsil gücü onlardan daha yüksek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.