Davutoğlu: Eğer bir saldırı olursa!

Davutoğlu: Eğer bir saldırı olursa!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İç Güvenlik paketini hatırlatarak olabilecek molotof saldırı sorumlularının muhalefet olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada,"Buradan bütün muhalefet partilerine şimdiden sesleniyorum; eğer bu kanunu engellemeye devam ederlerse, bundan sonra bu kanunun gecikmesi sebebiyle herhangi bir molotof kokteyli saldırısı olursa, maskeli birtakım saldırılar olursa, vandalizm olursa sorumlusu onlardır" ifadelerini kullandı.

ASLA İZİN VERMEYİZ

Muhalefetin sokak çağrısı yaptığının altını çizen Davutoğlu, "Bunlar milletin hafızasının zayıf zannediyor. 6-7 Ekim olaylarının üzerinden bir hafta geçmeden iç güvenlik paketini konuşmaya başladık. Birileri düğmeye bastı ve muhalefet de düzenleme Meclis'e gelince harekete geçti. Kemal Kılıçdaroğlu sokak çağrısı yapıyor. Otoriterliğin sembolleşmiş partileri HDP ve CHP özgürlükleri savunuyor öyle mi? Bize kimse özgürlük dersi veremez özgürlüklerin altında AK Parti yatar. Toplantı ve gösteri altında molotof atılırsa, şehirler yakılıp yıkılırsa biz buna asla izin vermeyiz" diye konuştu.

MUHALEFETİN TEK MESELESİ VAR

Piyonların harekete geçtiğini söyleyen Davutoğlu, "Bunların meselesi istismar ve CHP'nin isteği özgürlük ne de MHP'nin isteği kamu düzeni dışarıdan karar aldılar ve piyonlar harekete geçti. Muhalefetin tek meselesi var, Türkiye seçime giderken kaos çıkarmak" dedi.

İşte Başbakan Davutğlu'nun konuşması:

MOLOTOFA HİÇBİR YERDE İZİN VERİLMEZ

-İç Güvenlik yasasının her bir cümlesi, evrensel standartlara uygundur. Dünyanın hiçbir yerinde molotof kokteyline izin verilmez. Halkı tahrik ederek sokağa, direnişe çağırmak onlara, demokrasiye sandığa çağırmak bize yakışır.

SORUMLUSU MUHALEFETTİR

-Bu kanunun gecikmesi nedeniyle bir molotof saldırısı daha olursa sorumlusu muhalefettir.

ŞAH FIRAT OPERASYONU

- Operasyon ile Türkiye'nin kudretini dünyaya gösterdik. Biz bu operasyon ile 4 ana hedefe ulaştık. Birincisi mirasımızı korumaktır. Nerede bir tarihi mirasımız varsa onu korumak için hassasiyet gösterdik. Dünyanın neresinde olursa olsun bize ecdattan kalan bir taş varsa sahip çıkarız. Uluslararası hukukumuzu ve askerlerimizi korumak için 1 ay önce Genel Kurmay Başkanımıza talimat verdik. Eş zamanlı iki harekat birden başlattık. Başarılı bir operasyon oldu. Ama muhalefet tahkir ve hakarete yöneldi.

KAÇ TANE ŞEHİTLİĞE SAHİP ÇIKTINIZ

- Ben buradan Sayın Bahçeli'ye soruyorum. Başbakan Yardımcılığı yaptınız. Kaç tane şehitliğe sahip çıktınız? Ne yaptınız? Hesap verin!

YABANCI DİL DİYOR SAHİP ÇIKIYOR

-Osmanlıca'ya yabancı dil muamelesi yapan Kılıçdaroğlu bir anda Süleyman Şah'a sahip çıktı.

MHP DARBE DAVETİNDE BULUNUYOR

-MHP bugün yaptığı yazılı açıklamada açıkça askeri darbeye davet etmektedir. Yeni Türkiye'de darbe çağrılarına pabuç bırakmayız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.