Davutoğlu o gece sabaha kadar ağlamış!

Davutoğlu o gece sabaha kadar ağlamış!

Karar Gazetesi yazarı Vahdettin İnce, Sare Davutoğlu'ndan öğrendiği bilgide, PKK'ya yönelik operasyonların başladığı gece Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sabaha kadar ağladığını anlattı

Karar gazetesi yazarı  Vahdettin İnce, çözüm sürecinin sora erip operasyonların başlamasından sonra, Başbakan  Ahmet Davutoğlu'nun sabaha kadar ağladığını söyledi.  Sare Davutoğlu'nun bir gün kendisini aradığını belirten  Vahdettin İnce,  Sare Davutoğlu'nun kendisine "Ahmet Bey, bu kararı verirken sabaha kadar uyumadı. Oradaki çocuklar ne olacak diye ağladı" dediğini aktardı.

DAVUTOĞLU "IZDIRAP" DUYDU

"Barış süreci"nin sona erip operasyonların başladığı günlerde bir çalıştay için  Çankaya köşküne gittiğini söyleyen  Vahdettin İnce, Davutoğlu'nun bu karardan dolayı "ızdırap" duyduğunu belirtti.

"ORADAKİ ÇOCUKLAR NE OLACAK DİYE AĞLADI"

Çalıştay tamamlandıktan sonra Başbakan'a yazdığı bir kitabı gönderdiğini yazan  Vahdettin İnce şöyle devam etti:

"Birgün telefonum çaldı. Başbakanlık'tan arıyorlardı. Sare Hanımefendi görüşmek istiyor dediler. Heyecanla buyursunlar dedim. Hanımefendi "Kürdinsan"ı okumuş. Başladı anlatmaya. Uzun uzun nasıl etkilendiğini anlattı. Sonunda "ben bu kitapta kendimi buldum" anlamında bir ifade kullandı. Siz neler çektiyseniz,  Batı Anadolu'da biz de aynısını çektik dedi. Bir ara sözü, süren hendek savaşlarına, çatışmalara getirdi ve "Ahmet Bey, bu kararı verirken sabaha kadar uyumadı. Oradaki çocuklar ne olacak diye ağladı" dedi."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.