Davutoğlu o iddialara cevap verdi!

Davutoğlu o iddialara cevap verdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, temaslarda bulunmak üzere Macaristan'a gitti. Davutoğlu ziyaret öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 9 Mart'ta yapılacak Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın Beştepe'de yapılacağının bilgileri dahilinde olduğunu söyledi. "Bizim haberimizin olmaması mümkün değil" diye konuşan Davutoğlu, Şah Fırat operasyonun uluslararası anlaşmalara uygun biçimde yapıldığını söyledi.
 
Başbakan Davutoğlu'nu, Esenboğa Havalimanı'ndan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer yetkililer uğurladı.
 
Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de Macaristan'a gitti.   
 
GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLADI
 
Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, Şah Fırat Operasyonu'nun herhangi bir istismarın ortaya çıkmaması için önemli bir stratejik adım olduğunu söyledi. Davutoğlu, operasyonun 9 saat sürdüğünü ve Türkiye'nin başarısını dünyaya gösterdiğini anlattı. İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;
 
Türkiye’nin politikası, ilkeleri Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması ve Suriye halkının yanında yer almaktır. Süleyman Şah toprağı uluslararası anlaşmalara ve hukuka dayalıdır. Eşme’deki yer de uluslararası hukuku karşılar. Bu harekat tarihi mirasımıza sahip çıkmaktır. Oranın tehdit ve şantaj unsuru olmasın diye yapılan saat gibi işleyen, planlanan, saat ayarlarının tutturulduğu başarılı bir operasyon olmuştur. DEAŞ’a karşı tutumumuz neyse bu değişmemiştir. DEAŞ’a ve Suriye rejimine karşı olan faaliyetleri destekleriz. Suriye halkının da yanında oluruz. Suriye’deki istikrar bizim istikrarımızdır. Suriye halkını temsil edecek bir iktikrarın ortaya çıkması için Türkiye her türlü adımı atmakta tereddüt etmez. Bu operasyon Türkiye’nin gücünü göstermek için önemli bir göstergedir.
 
"9 MART’TAKİ TOPLANTIDAN HABERİMİZ VAR"
 
(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Mart’da Bakanlar Kurulu’nu toplayacağım açıklaması)Haberimiz olmadığı yönündeki açıklamalar doğru değil. İlkinin de bizden habersiz olması mümkün değildi, 9’undaki toplantıdan da aynı şekilde bizim haberimizin olmaması mümkün değil. Geçmişte de böyle bir adımın atılması söz konusu değil. Cumhurbaşkanının anayasal hakkıdır. Her hafta zaten istişarelerimiz var. Cumhurbaşkanımızın fikirlerinden benim ve arkadaşlarımın istifade etmesi bizi mutlu eder.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.