Davutoğlu: Bu ihanettir lamı cimi yok

Davutoğlu: Bu ihanettir lamı cimi yok

Davutoğlu: “Paralel yapı, Türkiye’nin dış itibarını sarsmak için 4 ayrı operasyon yaptı”

Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın da kriptolu telefonlarının dinlendiğinin ortaya çıkmasının ardından Cemaat'e yönelik sert suçlamalar yaptı. Cemaat'in paralel yapılanmasını ihanet olarak gördüğünün altını çizen Davutoğlu şunları söyledi:

"LAMI CİMİ YOK, BUNUN ADI İHANET"

"Bunlar ‘Biz Başbakan’ı dinleyecek kudrette bir yapıyız’ intibaı uyandırmaya çalışıyorlar. Bu bir meydan okumadır. Başbakan’ı dinlemek bir ulusal güvenlik sorunudur ve suçtur. Sorumluları da mutlaka hesap vermelidir” “Paralel yapı, Türkiye’nin dış itibarını sarsmak için 4 ayrı operasyon yaptı. TİKA ve Ziraat Bankası ile özellikle uğraştı. Bunların gücünü kırmaya yönelik her faaliyet ihanettir. Lamı cimi yok."

Davutoğlu, Habertürk'ten Nihal Bengisu Karaca'ya verdiği röportajda Cemaat'in, Türkiye aleyhinde yaptığı 4 ayrı operasyonu şu şekilde özetledi:

CEMAAT'İN 4 OPERASYONU

1- TIR'ların nasıl bir gündeme geldiğinin çok kişi farkında değil. BM Mülteciler Yüksek Komiseri ile konferans yapılıyordu. Türkiye lehine insani yardım boyutu açısından önemli bir tablo ortaya koymuştuk. Ardından TIR olayı yaşandı. Başbakan'ın Brüksel'e benim de Cenevre'ye boynumuz eğik gitmemizi istediler. 

2 - Saraybosna'da olaylar olmuş, biz çabalamış Boşnaklar arasındaki ihtilafları gidermişiz. Bir bakıyorsunuz Türkiye'de bir gazete (Taraf) Ziraat Bankası'nın Bosna'ya verdiği krediyi provokatif bir biçimde haber yapmış. 

3 - Somali Türkiye'nin Afrika'ya açılan merkezi. Somali'ye yaptığımız insani yardımlara da yolsuzluk yaftası asmaya kalktılar. 

4 - Fırsat bu fırsattır deyip Libya'ya yapılan, Bingazi'ye yapılan yardımı dillerine doladılar. Oysa Bingazi parası iki ülke arasındaki anlaşmaya bağlı olarak yapılmış, bir ülkeyi zor durumdan kurtarmak için verilmiş bir krediydi. 

ensonhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.