Davutoğlu'ndan bahçeli'ye 5. parti cevabı

Davutoğlu'ndan bahçeli'ye 5. parti cevabı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli'nin 5. parti iddiasına yönelik "Bahçeli kendi partisindeki tartışmaları örtbas etmeye çabalıyor" dedi. Davutoğlu AK Parti'nin 1 Kasım'da tek başına iktidar olamama endişesi olmadığını belirtti.

Siyaset bir süredir MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ortaya attığı 5'nci parti iddiasını konuşuyor. Habertürk gazetesine röportaj veren Başbakan Ahmet Davutoğlu '5'nci parti ak parti içinden çıkacak' iddiasını yanıtladı. 

"Beşinci parti Bahçeli'nin fantezisi. Kendi partilerindeki tartışmaları örtbas etmek için dikkatleri başka yöne çekme çabası. Bizim tek başına iktidar olamama endişemiz yok. Biz gereğini yaparız ama nihayetinde takdir milletin. Elinizden geleni yaparsınız. Esas olan milli iradedir, ona da saygı gösterirsiniz. AK Parti daha önce pek çok sınavdan başarıyla geçti. 1 Kasım'dan da başarıyla çıkacağız."

BAŞBAKAN PARTİ İÇİNDE KIRILMALAR YAŞANDIĞI SÖYLENTİLERİNE DE YANIT VERDİ

"Genel Başkan olduğumda kendime 3 hedef çizmiştim. Birincisi, ne olursa olsun, kim ne yaparsa yapsın, şahsi hesaplara aldırmadan partinin birliğini koruyacağım. İkincisi, 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkenin yönetiminde bir boşluk oluşmasına izin vermeyeceğim. Üçüncüsü, sorunların çözülmesi ve yeni bir vizyon belirlenmesi için çabalayacağım. Şimdi dönüp baktığımda kendime çizdiğim bu çerçevenin içinde kaldığımızı düşünüyorum. AK Parti kendi içinde yenilenerek, tazelenerek, güçlenerek yola devam ediyor."

"AK PARTİ İÇİNDE YANLIŞ YAPANLAR OLABİLİR AMA O KİŞİLER PARTİNİN ANA OMURGASINI OLUŞTURAMAZ' VURGUSU

"Ortak akıl, tevazu, yolsuzlukla ve yoksullukla mücadele. Bu değerler bizim için gerçekten önemlidir. Farklı fikirlerin ifade edilmesi hususunda her zaman açık ve net tavrımı sürdürdüm. Ama şunu da göz ardı edemeyiz; AK Parti sadece ideolojik değerler üzerinden kurulmuş bir parti değil, aynı zamanda bir kitle partisidir. Kitle partilerinde her tür insan kendine yer bulabilir. Bu esnada halkın yanlış algılamasına sebep olan davranış biçimleri de gelişebilir. Güç sahibi olduğunuzda, normalde o hareketin içinde olmayacaklar da o hareketin içine girmeye çalışır. AK Parti içinde yanlış yapanlar olabilir. Önemli olan, yanlış yapanların partinin ana omurgasını oluşturmaması ki böyle bir şey de zaten söz konusu değil."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.