Davutoğlu'ndan Bank Asya hakkında ilk açıklama

Davutoğlu'ndan Bank Asya hakkında ilk açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TMSF'nin Bank Asya'nın yönetimine el koymasına ilişkin konuştu.

Başbakan Davutoğlu, Kanal 7 ve Ülke TV'de ortak yayınında TSMF'nin Bank Asya'nın yönetimine el koymasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"BU BİR HUKUKİ KARARDIR"

Davutoğlu, "Bank Asya'nın Bank Asya kararı tamamıyla bir hukuki karardır, siyasi bir boyutu yoktur. Hukuki kriterler herkes için her marka için geçerli olan kriterlerdir" dedi.

"TMSF DURUP BEKLEYECEK MİYDİ"

Davutoğlu, Bank Asya'dan istenen bilgilerin zamanında verilmediğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"185 imtiyaz ortaktan 63'ünün ismi veriliyor ve geri kalanı verilmiyor ve tekrar isteniyor yine verilmiyor. Onun üzerine bu 63 hisse toplamda yüzde 37'ye tekabül ettiği için yüzde 63 hissenin  TMSF tarafından kullanımına karar verildi. İsimler verilmemiş şeffaflık ortaya konmamış. Böyle bir durum varken açık bir ihlal söz konusu iken TMSF'nin durup beklemesi mi bekleniyordu."

"Onun üzerine bu 63 hisse toplamda yüzde 37'ye tekabül ettiği için yüzde 63 hissenin TMSF tarafından kullanımına karar verildi. İsimler verilmemiş şeffaflık ortaya konmamış. Böyle bir durum varken açık bir ihlal söz konusu iken TMSF'nin durup beklemesi mi bekleniyordu. Bu geri kalan isimlerden 122'sinin ismi verilmiyorsa bunlar bilinmiyorsa gereken yapılır. Bunlar kuraldır kurallara herkes uyacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.