Davutoğlu'ndan birlik beraberlik mesajı

Davutoğlu'ndan birlik beraberlik mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, baba ocağı Konya'ya gitti. Taşkent'in ardından Hadim ilçesini de ziyaret eden Davutoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile geldiği Konya Şehitliğinde ilk olarak Şehit Piyade Er Resul Coşkun'un kabrini ziyaret etti. Davutoğlu, ziyarette anne Sıdıka Coşkun'un elini öptü. Davutoğlu, vatanın birliği beraberliği için her türlü fedekarlığı yapmaya hazır olduklarını söyledi. 

Davutoğlu, Hadim ilçesinde vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutladı.  Hazreti Hadimi Türbesi önünde bekleyen kalabalığı selamlayan Başbakan Davutoğlu,  Türkiye'den giden herkesin hac ibadetlerinin kabul olması temennisinde bulundu. 
 
Oralarda edilen duaların bugünlerde Türkiye'deki kardeşlik için, İslam  dünyasının acılarının dinmesi için çok önemli olduğuna vurgu yapan Davutoğlu,  vatandaşlardan kardeşliğin pekişmesi, Türkiye'nin her yerinde muhabbetin tahkim  edilmesi için dua istedi. 
 
"BOYNUMUZU, BAŞIMIZI EĞMEYİZ"
 
Allah birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin. Allah bu ülkeyi  bölmek isteyenlere, kardeşi kardeşten ayırmak isteyenlere fırsat vermesin. Bu  Toroslar'ın çocukları olarak bizler bu vatanın birliği beraberliği için her türlü  fedakarlığı yapmaya hazırız" ifadelerini kullanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti: 
 
"Her zaman olduğu gibi sizi, Hadimlileri yanımda görmek bana en büyük  güç kaynağı olacak. Bugünden itibaren Hadim'den bütün Konya'ya, bütün Türkiye'ye  mesaj olarak 1 Kasım seçimlerinin de sılayı rahimden startını vermiş oluyoruz.  Bütün hayırlı yolculuklara çıkarken gelir, Hazreti Mevlana ve Hazreti Hadimi'den  destur alırız. Şimdi tekrar hayırlı bir yolculuğa çıkıyoruz. Adaylarımızı tespit  ettik. Bayramla birlikte tekrar milletimizin huzuruna çıkmak üzere yollara revan  oluyoruz. İnşallah 1 Kasım'a kadar hepinizden beklediğim duanızı eksik etmeyin,  ülkemizin birliği beraberliği için her an niyazda olun. 1 Kasım'a kadar bütün  akrabalarınızla ayakta olun. 1 Kasım'da inşallah bize bir zafer ikram edin.  Sizler bizim yanımızdaysanız, Hazreti Hadimi'nin torunları bizim yanımızdaysa, bizi yalnız bırakmayacaksa, her türlü zorluğa güçlüğe karşı Allah'ın izniyle  dimdik durur, en güçlü şekilde Toros Dağları gibi onların karşısında boynumuzu,  başımızı eğmeyiz." 
 
Herkesin bayramını tebrik eden Davutoğlu, "Allah bayramımızı mübarek  kılsın. Kardeşliğimizi daim kılsın, ülkemizi kudretli, şefkatli kılsın.  Devletimize, milletimize zeval vermesin" duasıyla konuşmasını tamamladı. Başbakan Davutoğlu, daha sonra Hazreti Hadimi'nin Türbesi'ni ziyaret  etti. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.