Davutoğlu'ndan flaş Rusya açıklaması!

Davutoğlu'ndan flaş Rusya açıklaması!

Başbakan Ahmet Davutoğlu canlı yayında gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Davutoğlu Rusya'ya cevap verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün ilk mitingini verecek. Miting öncesi Davutoğlu Habertürk ekranında canlı yayında merak edilen soruları cevapladı. Rusya'nın sınır ihlali hakkında konuşan Davutoğlu, 'Türkiye sınırlarına saygılı olduklarını, sehven olduklarını ifade ettik. Türkiye’nin anjagman kuralları geçerlidir.' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları...

Türkiye Cumhuriyeti hava sahası Türk Silahlı Kuvvetleri'nin denetimindedir. Kim olursa olsun angajman kurallarımız bellidir. Etrafımızda krizler yaşanıyor. Bu ortamda Türkiye'nin tedbir halinde olması lazım. Tavrımız çok açık. Kim sınırlarımızı ihlal ederse önce uyarırız, dostça uyarırız. Hangi ülke olursa olsun.

'RUSYA SEHVEN OLDU DEDİ'

Rusya'ya gerekli diplomatik girişimlerde bulunduk.Türk sınırlarına bir daha müdahalelerde bulunulmaması gerektiği söylendi. Türkiye sınırlarına saygılı olduklarını, sehven olduklarını ifade ettik. Türkiye’nin anjagman kuralları geçerlidir. TSK talimatlandırılmıştır. Suriye’de Türkiye’nin sınırı ihlali dışında Rus uçaklarının Suriye içinde masum halkın toplandığı yerleri bombaladığı iddialar var. Suriye Rusya’nın değil ama Türkiye’nin komşusu. Türkiye’nin sınırları ihlalini dost düşman kimseye tavsiye etmeyiz. Türkiye ile ilişkileri olan Rusya dikkat eder, bize bildikleri budur.

Suriye krizi dün başlamış değil. 4 yıldır biz BM Güvenlik Konseyi üyesini harekete geçirmeye çalıştık. Türkiye her şeyi denedi. 4 yıl sonra herkesin muhasebede bulunması lazım.

IŞİD’e karşı müdahale ise hep berber verelim. Ama halka karşı rejimin yanında durmak ihlal yapılan yerler sınır bölgeleri IŞİD, DEAŞ yok ılımlı muhalefet var. DEAŞ’ın bulunduğu bölgede operasyonlar yapılmıyor. Bu konuda Rusya ile kanallarımız açık. Gerekenleri konuşuyoruz. Umarım yanlış tutumlardan vazgeçerler.

CHP VE MHP SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇINDI

Seçime gitme kararı alındığında milletvekillerini bakan olmaya davet ettiğimde CHP ve MHP kendi milletvekillerine baskı yaptı. İki partinin bu sorumluluğu üstlenmemsinin izah edilmesi mümkün değil. Sayın Türkeş dışında mahalle baskısına dayanan çıkmadı. CHP ve MHP bu sorumluluğu almaktan kaçındılar.  Kılıçdaroğlu ve Bahçeli konjektürel hesaplarla kaçtılar. Bizde kaçsaydık ülkenin hali ne olurdu?

YSK’DAN SANDIK TAŞIMA KARARINA RET

YSK’ya anayasanın verdiği yetki. Çıkan karara saygılıyız. Ama saygılı olmak kararın doğru olduğu anlamına gelmez. Bu şartlarda böyle talep geldiyse ki geldi YSK’nın bunu göz önüne alması gerekirdi.

Bizim doğru olmadığımız karardır. Kritik dönemde bir yetki aşınması söz konusudur. Doğru olmadığına inandığımız karardır.

Hükümet olarak Türkiye’nin her yerinde tedbir alırız. Karar böyle olmasa idi halkın sisteme güvene artardı. Daha rahat sandığa giderdi.

VAATLERE KAYNAK TARTIŞMASI

Biz ne dersek halk bu gerçekleşebilirdir der. Biz bir şey söyledik mi hesap, kitap yapıp söyleriz. Kaynak tartışması açabilirler. Biz verdiğimiz sözü yaparız, kaynağını da buluruz. Hesaplara göre taahhütlerimizin maliyeti 19 milyar TL civarında GSMH’mızın yüzde 1’i nispetinde. CHP ve MHP’nin 150 milyar TL civarında.

BU UYGULAMAYA KÜÇÜKTEN BERİ KARŞIYDIM

Ben küçüklüğümden beri Hz Mevlana'nın türbesine girilirken para ödenmesine karşıydım. Bu tarz manevi müzelerde bu uygulama yanlış. Devletin bu paraya ihtiyacı yok.

7 HAZİRAN'DAN FARKLI BİR TABLO OLACAK

7 Haziran'daki gibi bir tablo çıkmayacak. 7 Haziran'a göre farklı bir tabo çıkack ve AK Parti tek başına iktidar olacak. Bahçeli hatasını anlamış. Bahçeli açıklamaları ile kapıyı kapattı. Buna rağmen gittik. O, CHP ile konuşun dedi. İlk görüşmemizde söyledi. Biz hükümet olmayı düşünmüyoruz dedi. MHP seçmeni ki çok duyarlı seçmendir. Biz halkın kapısını çalmışız. Halk bizi kimseye muhtaç etmeyecek. Bahçeli reddettiği teklif ile karşı karşıya kalacak. MHP ilk defa hükümete ortak olma şansı kazanmıştı. MHP seçmeni çok duyarlı bir seçmen. Bir çok tehlike söz konusu iken sorumluluktan kaçan bir lidere sıcak bakmaz.

MERAL AKŞENER'E TEKLİF GİTTİ Mİ?

Meral Akşener'e teklif gitti mi sorusuna Davutoğlu hayır öyle  bir teklif gitmedi. Meral Akşener'e teklif yaptığımız teklif bakanlık teklifiydi. Bu teklifi yaparken partilere yakınlık uzaklığı değil, isimlerin tecrübelerini düşünerek teklif ettim. Hükümete girmeme noktasında milletvekilleri üzerinde bir mahalle baskısı uygulandı.

İLK KEZ PROMTER KULLANDIM

Dün ilk kez promter kullandım.Promter üzerine çalışmış değilim. Bu ilk tecrübeydi. 2.5 saat konuşmada doğaçlama yaptığınızla muhattabınızla başka bir ilişki kuruyorsunuz. Bunlar sadece araçtır abartmamak lazım. Daha önce dinleyiiciyle önümde bir bariyer oluşturacak hissi vardı. Öyle olmadığını farkettik. Konuşmadan önce seher vaktinde konuşmayı zihnimde geçirir o şekilde yapmaya gayret ederim.

ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK M?

Eğitim fakülteleri mezunlarının hepsinin öğretmen olarak atanması bekleniyor. Bu yanlış biz bununla ilgili bir düzenleme yapmayı planlıyoruz. Biz öğretmen akademisi kurmayı düşünüyoruz. Türkiye'nin kurmaylarını yetiştireceklerin kurmay eğitimden geçmesi gerekiyor. Öğretmen ataması yapacağız. İhtiyaç olursa Şubat'ta da yaparız. Doğu'ya Güneydoğu'ya ataması yapılan öğretmenler Batı'ya nakil yaptığında düzen bozuluyor. Ordaki çocukların da eğitime ihtiyacı var.

ŞIRNAK'TAKİ OLAY DOĞRU DEĞİL

Öldürülen bir terörist de olsa bu şekilde bir muameleyi doğru görmüyoruz. Bir suç varsa hukuk çerçevesinde verilir ancak biz bunu doğru görmüyoruz. Yapılan bir yanlış varsa bu ferdi bir yanlıştır. Kim yapmışsa cezası verilir. Bunu bütün güvenlik birimlerimize mal etmemek lazım. Bu konuda tutumumuz net. Hukuk dışına çıkan olursa gerekli işlemleri yaparız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.