Davutoğlu'ndan Gazze'ye Tam Destek

Davutoğlu'ndan Gazze'ye Tam Destek

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Gazze'ye destek için Filistin Büyükelçiliği'ni ziyaret etti. Ziyarette önemli açıklamalar yaptı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Gazze''ye destek için Filistin'in Ankara Büyükelçiliği'ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Gazze'ye uygulanan ablukanın bir an evvel kaldırılmasını istedi.

 

Bölgenin ve dünyanın Gazze'ye yönelik uygulanan ablukaya tahammülü kalmadığını söyleyen Davutoğlu, ''Gazze açıkhava hapishanesi olmaktan çıkartılmalıdır.'' dedi. Davutoğlu, elçilik ziyaretinde Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın Filistininlilere selamanı ileterek, ''Filistinli kardeşlerimizin bu konuda yanındayız'' mesajı verdi. Mısır'ın Türkiye'den Gazze'ye giden insani yardım konvoyuna izin vermediğine yönelik basında çıkan haberlerle ilgili ise Davutoğlu, ''(Mısır'ın) Konvoya karşı çıkması değil güzergaha ilişkin bir sorun yaşanıyor. Son aldığım mesajda olumlu gelişmeler var. İnsani yardım konvoyunun Gazze'ye ulaşması için ortak güzergah belirlenmeye çalışılıyor. Türkiye ile Mısır arasında bu konuda her hangi bir sorun yoktur.'' diye konuştu.

Etiketler :