Davutoğlu'ndan Joe Biden'a Irak petrolü mesajı

Davutoğlu'ndan Joe Biden'a Irak petrolü mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Atlantik Konseyi Oturumu'nda konuştu.

ABD'li düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi tarafından düzenlenen Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin ikinci günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın katılımıyla devam etti.

"BİDEN'I GENÇLEŞMİŞ OLARAK DÖNECEK"

Joe Biden'ın ardından konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'a gelenlerin gençleştiğini, Biden'ın da buradan gençleşmiş olarak döneceğini söyledi.

"KİMSE BİZE ANKARA'DA OTURUN DİYEMEZ"

Irak'taki enerji arzının geniş yer tuttuğu oturumda, Davutoğlu, Türkiye'nin çevresindeki enerji akışına seyirci olamayacağını söyledi. Başbakan Davutoğlu, Irak'taki enerjinin Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşması ve Türkiye tarafından kullanılmasının Irak Merkezi Hükümeti'nin ve Kürt Bölgesel Yönetimi'nin çıkarına olduğunu belirtirken, ABD'nin bunu engelleyici tutumuna sitem etti.

Kürsüden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a bakarak konuşan Davutoğlu,"Kimse bize bu kadar büyüyen bir ekonomi içinde siz Ankara'da Irak'taki enerji kaynakları da atıl kalsın, anlaşma da yapmayın, aralarındaki anlaşmazlık 50 yıl sürse de bekleyin diyemez. Biz Irak anayasasına sadık kalarak ve Irak'taki taraflarla diyalogu sürdürerek mutlaka Irak'taki enerji kaynaklarının uluslararası arzı konusunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu: Kimse bize Ankara'da oturun diyemez

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.