Davutoğlu'nun 'çay içelim' teklifine küstah cevap

Davutoğlu'nun 'çay içelim' teklifine küstah cevap

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun KKTC ziyareti sırasında Yunanistan'a yaptığı, "Gelin barışı birlikte inşa edelim. Çay içelim, sohbet edelim" çağrısına Yunanistan'dan yanıt geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün KKTC'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Kıbrıs konusunda Yunanistan'a yaptığı, "Gelin barışı birlikte inşa edelim. Çay içelim, sohbet edelim" çağrısına Yunan Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.

Yunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kontantinos Kutras, KKTC'deki Türk askerinin varlığına vurgu yaptı.

YUNANİSTAN'DAN KÜSTAH AÇIKLAMA

İlk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Doğu Akdeniz'e barış gelsin" diyerek Yunanistan Başbakanı'na çağrıda bulunmuştu. 

Başbakan Davutoğlu'nun yapmış olduğu açıklamaların ardından Yunan Dışişleri Bakanlığı'ndan küstah bir açıklama geldi.

"İŞGAL ORDULARININ VARLIĞI..."

Yunan gazetecilerin Davutoğlu'nun yaptığı açıklamalar ile ilgili sorusuna Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kontantinos Kutras, "Yunanistan, uluslararası hukuk çerçevesinde " Genel Sekreteri'nin iyi niyet heyetini ve 'Kıbrıs Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nikos Anastasiadis'in sorumluluğunda BM Güvenlik Konseyi kararları ve Ab müktesebatı temelinde adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması yönündeki tüm inisiyatiflerini destekliyor. 

Sorunun esası ile ilgili özlü inisiyatifler üstlenerek çözüme ulaşılmasına katkı sağlamak artık Türkiye'nin elinde. Yani, işgal ordularının varlığı, AİHM kararlarının yerine getirilmemesi ve Kıbrıs Türk tarafının toplumlar arası görüşmelerde bugüne kadar sürdürdüğü isteksiz tavır gibi konulardan bahsetmekteyiz." yanıtını verdi.

"ÇAY DİPLOMASİSİ"

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları, Yunan To Vima gazetesinin internet sitesinde"Ahmet Davutoğlu'ndan çay diplomasisi" yorumu ile yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.