“Değişen Toplum, Değişen Teknoloji:

“Değişen Toplum, Değişen Teknoloji:

Avrasya Bölgesi İletişim Fakültesi Dekanları Çalıştayı İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde başlıyor

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İletişim Fakültesi tarafından, TİKA’nın desteğiyle düzenlenen, “Değişen Toplum, Değişen Teknoloji: İletişimin Yeni Görevleri” başlıklı çalıştay, 5 Ekim Cuma günü, İÜ Rektörlüğü Kılıçlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay’ın girişimleriyle düzenlenecek çalıştayın bu yıl ilki gerçekleştiriliyor. Yüzünü Batı kadar Doğu’ya da dönme bilinciyle hareket eden iletişimciler için önemli bir paylaşım platformu olması beklenen çalıştaya; Türkiye, Ukrayna, Kırgızistan, Rusya, Tacikistan, Litvanya ve Kazakistan’da, lisans düzeyinde iletişim eğitimi veren kurumların dekanları, enstitü müdürleri ve bölüm başkanları katılacak.

 

İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay konuyla ilgili olarak; temel amaçlarının Türk dünyasındaki işbirliğini sağlamak olduğunu; çalıştayın, hem Türkiye hem de Orta Asya ve Baltık ülkeleri iletişim alanı için yeni kapılar açmasını beklediklerini kaydetti. Prof. Dr. Okay ayrıca, kültürün evrensel olduğunu, en az Batı kadar, Doğu’daki farklılıkları ve benzerlikleri keşfetmemizi sağlayacak projeler üreterek de, iletişimsel gelişmeye katkı sunabileceğimizi sözlerine ekledi.

4-7 Ekim tarihleri arasında, 6 farklı ülkeden konukların misafir edileceği çalıştaya, bu ülkelerden gelerek Türkiye’de eğitim gören öğrenciler de izleyici olarak katılacak. Çalıştay kapsamında, 5 Ekim’de gerçekleştirilecek tebliğ sunumlarının ardından, İstanbul Üniversitesi, İletişim Fakültesi, İstanbul ve Türkiye hakkında bilgilendirmenin yapılacağı kültür programları da yer alıyor.

 

Tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan Orta Asya ve Baltık ülkelerinin iletişim alanında kalkınmasına destek vermek amacıyla düzenlenen çalıştayda; iletişim alanında yaşanan gelişmeler, ülkeler bazında tartışılacak. Sunum dili Rusça olacak. Çalıştayın, farklı ülkelerde iletişim alanında yaşanan değişimler konusunda, bilgi paylaşımında bulunulmasını sağlayan bir mecra olması bekleniyor. Ayrıca, ilgili ülkelerdeki iletişim eğitimi konusunda, işbirliği olanaklarının müzakere edilmesinin sağlanması da, çalıştayın amaçları arasında...

 

Bu yıl alınacak geri bildirimler doğrultusunda, çalıştayın önümüzdeki yıllarda da sürdürülmesi planlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.