"Değişiklik aynı Sevr'e benziyor"

"Değişiklik aynı Sevr'e benziyor"

DP Genel Başkanı Cindoruk yapılan anayasa değişikliği ile Türkiye'nin üç bölgeye ayrıldığını iddia etti.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk yapılan anayasa değişikliği ile Türkiye'nin üç bölgeye ayrıldığını iddia etti. Anayasa değişikliğinin Sevr Antlaşması'na çok benzediğini savunan Cindoruk, bu sonucun bölücülük niyeti olanlara yaradığını ileri sürdü.

DP Genel İdare Kurulu öncesi bir basın toplantısı yapan Cindoruk referandumu ve referandum sürecini değerlendirdi. Cindoruk, milletin verdiği karara saygı duyulması gerektiğini belirtti. Anayasa değişikliğini Sevr Antlaşması'na benzeten Cindoruk değişiklik ile ülkenin üç bölgeye ayrıldığını iddia etti.

Bu sonucun bölücülerin işine yaradığını belirten Cindoruk, bazı kesimlerin demokratik özerklik istemelerinin bunun sonucu olduğunu kaydetti. Demokratik Özerkliğin ayrılığın ilk adımı olduğunu dile getirdi.

Referandum sürecinde hükümetin yaptığı propagandaları baskı olarak nitelendiren Cindoruk, "Bu anayasa değişikliği ile ilgili hükümet yaptığı propagandalarla ilk defa devlet kudretini bu kadar kullanıldığını gördüm. Bu baskı araçların yanında manevi baskılarla da yapılıyor. Vali ve kaymakam 'evet' oyu için çalışmıştır." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın cami çıkışında yaptığı konuşmayı, "Cami avlusunda Medine fukarası gibi oy dilenmiştir." şeklinde yorumlayan Cindoruk, bu durumun laiklik karşıtlarını cesaretlendirdiğini iddia etti.

Son günlerde gündemde olan başkanlık sistemi ile ilgili gelen sorulara Cindoruk, kendilerinin yarı başkanlık sistemini savunduklarını bununla ilgili de çalışmaları olduğunu söyledi. Cindoruk sistemin sadece Amerika'da başarılı olduğunu belirterek bunun Türkiye'de başarısız olacağını sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

Etiketler :