Sihirli Mikrofon Ödülleri

Sihirli Mikrofon Ödülleri

"5. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri" sahiplerini buldu

Fatih Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen "Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri" sahiplerini buldu.

Zorlu PSM'de gerçekleştirilen "5. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri" törenine çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım filminin gösterimiyle başlayan etkinlikte, radyo günlerinin geçmişten bugüne uzanan öyküsünü yansıtan ışık, ses ve dans gösterileri yapıldı.

Törende konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu yıl ödüller için yaklaşık 500 radyonun başvuru yaptığını söyledi.

Demir, final için 3 milyon 150 bin oy kullanıldığını belirterek, "Bu teveccüh, radyocular adına çıktığımız bu yolda ne kadar doğru bir yönde olduğumuzun bir kanaatidir ayrıca. Radyomuzun 90 yıllık bir geçmişi var. Dünyada da 101 yıllık geçmişe sahip. Yaklaşık bir asırdır radyo şu veya bu şekilde bizimle beraber." diye konuştu.

Radyonun, gördüğü işlev açısından en önemli iletişim aracı olarak kendini muhafaza ettiğini vurgulayan Demir, ödül töreninin, kültürel değerlere verdikleri önemin bir nişanesi olduğunu dile getirdi.

Demir, sanat camiasının, radyolara ve radyoculara çok şey borçlu olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Burada şu anda soyut kültürel mirasın görünen somut kültürel mirasa dönüşünün de güzel bir atmosferini görmüş oluyoruz. Seslerinden aşina olduğumuz, tanıdığımızı radyocuların görünür hale gelmesini arzu ettik. Aslında yaptıkları işle mukayese edildiklerinde hak ettikleri yerde olmadıklarını düşündüğümüz radyocular için bu Sihirli Radyo Mikrofon Ödülleri'nin arkasındayız ve sonuna kadar da devam edeceğiz."

- Ünlü sanatçılar sahne aldı

Ön elemesi 18-20 Ocak'ta yapılan yarışmada, finale kalan radyo ve radyocular için oylamalar ise 7 Şubat'ta sona erdi.

En çok oyu alan radyo ve radyocuların 20 kategoride ödüllendirildiği gecenin sunuculuğunu da oyuncu, radyo ve televizyon programcısı Ceyhun Yılmaz yaptı.

Programda, sanatçılar Gülşen, Murat Dalkılıç, Demet Akalın, Eypio, Pamela Spence, Ümit Besen, Serkan Kaya ile Ozan Çolakoğlu ve orkestrası da birer eser seslendirdi.

Gecede öncelikle 3 radyocuya "Sihirli Mikrofon Özel Ödülü" verildi. Erhan Konuk'a ödülünü Mustafa Demir takdim ederken, Romina Özipekçi ödülünü İlhan Uzundurukan'ın elinden, "Muzo" olarak tanınan Muzaffer Güsar ise ödülünü "Afrikalı Ali" olarak bilinen Ali Şentürk'ün elinden aldı.

Ödüle layık görülen radyo ve radyoculara ödüllerini Gökhan Türkmen, Yılmaz Vural, Cengiz Kurtoğlu, Tan, Özgün, Muazzez Ersoy, Linet, Altay, Betül Demir, Ahmet Selçuk İlkan ve Cem Belevi gibi ünlü isimler takdim etti.

"Yılın En İyi Ulusal Radyosu" ödülünü "Powertürk Radyo"nun aldığı gecede, "Yılın En İyi Pop Müzik Radyosu" ödülünü "Kral Pop Radyo", "Yılın En İyi Yabancı Müzik Radyosu" ödülünü "Number 1 FM", "Yılın En İyi Slow Müzik Radyosu" ödülünü ise "Joy Türk" kazandı.

Oylama sonucu "Yılın En İyi Haber Radyosu" ödülüne "CNN Turk Radyo" layık görülürken, "Yılın En İyi Spor Radyosu" ödülü "Lig Radyo"ya, "Yılın En İyi Talk (Konuşan) Radyosu" ödülü "TRT FM"e, "Yılın En İyi Arabesk Radyosu" ise "Aşk FM"e verildi.

"Yılın En İyi Yerel Radyosu" ödülünü "Yozgat FM"in kazandığı oylamada, "Yılın En İyi Halk Müziği Radyosu" "Radyo Ekin", "Yılın En İyi Tematik Radyosu" "Radyo Trafik", "Yılın En İyi Üniversite Radyosu" "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Radyosu", "Yılın En İyi İnternet Radyosu" ise "Türk Rap FM" seçildi.

"Yılın En İyi Radyo Show Programı" ödülünü "Gazoz Ağacı" programıyla Cem Arslan alırken, "Yılın En İyi Radyo Programı" ödülünü "Show Radyo"dan Zeki Kayhan Coşkun, "Yılın En İyi Radyo Konuk Programı" ödülünü de "Radyo 7"den Erkan Koç aldı.

"Yılın En İyi Dijital Radyo Portalı" ödülünü "karnaval.com"un aldığı gecede, "Yılın En İyi Radyo Haber Programı" ödülü "Best FM"den Ufuk Karcı'ya, "Yılın En İyi Şiir Edebiyat Programı" ödülü "Radyo 7"den Talha Bora Öge'ye ve "Yılın En İyi Yerel Radyo Programı" ödülü de "Baba Radyo"dan Umut Kuzkaya'ya gitti.

Sihirli Mikrofon Ödülleri

Sihirli Mikrofon Ödülleri

Sihirli Mikrofon Ödülleri

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.