Demir: İleriye dönük üç yıllık sözleşme yapıldı

Demir: İleriye dönük üç yıllık sözleşme yapıldı

Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 Nolu Şube Başkanı Süleyman Demir, Edremit'te eğitim çalışanlarının maaş, ücret ve diğer ödemelerinin banka aracılığıyla ödenmesi için 2011 Şubat ayından geçerli olmak üzere, üç yıllık sözleşme yapıldığını belirtti.

Demir, Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 Nolu Şube binasında yaptığı basın açıklamasında, "Sözleşme komisyonu Başbakanlık genelgesi doğrultusunda oluşturulmuş ve eğitim çalışanları adına yetkili sendika olarak sendikamız Türk Eğitim-Sen katılmıştır. Üç yıllık sözleşme karşılığı, TC Ziraat Bankası, 1270 personelin maaş, ücret ve diğer ödemeleri karşılığında 950 bin TL promosyon vermiş. Komisyonu iki üyesi üç seferde ödenmesini kabul etmiş ancak Türk Eğitim-Sen temsilcisi eğitim çalışanları isteği üzerine verilen promosyonun personele bir kere ödenmesini teklif etmesine rağmen bunu kabul ettirememiş ve sözleşmeye şerh koymuştur. Bu durum tutanakta da belirtilmiştir. Çevre ilçelerde çalışan eğitim çalışanları adına yapılan sözleşmelerde, alınan promosyonlar, çalışanlara bir kerede ödenmiş olmasına rağmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün bu ücreti üç yılda ödemekte ısrar etmesi kabul edilemez." dedi.

5 yıl önce yapılan sözleşmede de 600 bin TL promosyon verildiğini ve İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün sözleşme metninde bulunmamasına rağmen, paranın okul yaptırılması şartıyla, verildiğini iddia ederek paranın çalışanlara dağılmasına karşı geldiğini hatırlatar Demir, "Türk Eğitim-Sen olarak olay mahkemeye intikal ettirilmiş ve Danıştay'da dava devam etmektedir." diye konuştu. Demir, Türk Eğitim Sen olarak yasal hakları sonuna kadar kullanmakta kararlı olduklarını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :