Demirağ: Susmam istendi

Demirağ: Susmam istendi

22 yıl önce merhum Turgut Özal’ın yaralanmasıyla sonuçlanan suikast girişimiyle ilgili olarak bugüne kadar hiç konuşmayan kardeş Ali Demirağ, çok önemli açıklamalarda bulundu.

Demirağ: Susmam istendi

 

DEMIRAĞ’IN KARDEŞINDEN VAKIT’E ŞOK AÇIKLAMALAR

 

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi

 

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal’ın, babasına yönelik suikast girişimiyle ilgili sözleri yankılanmaya devam ederken, suikast girişiminde bulunan Kartal Demirağ’ın kardeşine Vakit ulaştı. 22 yıl önce merhum Turgut Özal’ın yaralanmasıyla sonuçlanan suikast girişimiyle ilgili olarak bugüne kadar hiç konuşmayan kardeş Ali Demirağ, çok önemli açıklamalarda bulundu.

“BEN İFADE VERDİM AMA BASINA YANSIMADI”

Suikastın ardından 20 gün kendisinin de sorguya alındığını ve kardeşine olay öncesi para yardımında bulunduğunu anlatan Ali Demirağ, “Ben o gün sorguda ne biliyorsam anlattım. Ancak o gün anlattıklarım basına hiç yansımadı. Doğrusu basına yansımamasının nedenini de bir türlü anlamadım. Ancak bugün yine ifade vermeye hazırım. Her bildiğimi kamuoyu ile paylaşmak istemiyorum. Ancak madem yeni bir soruşturma var, o zaman davet alırsam bildiklerimi, yaşadıklarımı tekrar devletin yetkili makamları ile paylaşmaya hazırım” dedi.

“İFADE VERMEYE HAZIRIM”

Ali Demirağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bugün ortada yeni iddialar var. Olması da doğal… Çünkü insanların kafasında soru işaretleri var. Ama bizim de tüm ifadelerimiz yetkili kurumlarda var. O kurumlarda suikast girişimi öncesinde kardeşimin kaldığı yerler, ilişki içinde olduğu kişiler her şey var. Ama ben bunları tekrar söylemeye hazırım. Kimseden korkum yok” diye konuştu.

“MEHMET AĞAR, BENİ KONUŞMAMAM İÇİN UYARDI”

20 gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakıldığında güvenlik güçleri tarafından “Kimseye bir şey söyleme” şeklinde uyarıldığını öne süren Ali Demirağ, dönemin Emniyet Müdürü Mehmet Ağar tarafından da uyarıldığını iddia etti. Ali Demirağ, “Sorgum bitti ama baskılar bitmedi. Güvenlik görevlileri beni dışarıya salmadan yaşananlar konusunda kimseye bilgi vermemi söylediler. Dönemin Emniyet Müdürü Mehmet Ağar da açıkça uyardı. Uyarısı ‘kimseye bir şey söyleme’ şeklinde oldu. Sonrasında da baskılar vardı. Şimdi ilk defa konuşuyorum. Birçok gazeteci, televizyoncu görüşme talebi getirdi. Ama ben şimdiye kadar hep geri çevirdim” dedi.

TARAF’TAN İLGİNÇ HABER

Kardeşi Kartal Demirağ ile görüştüğünü iddia eden Taraf gazetesinin asparagas haber yaptığını öne süren Ali Demirağ, “Kardeşim cezaevinde. Zaman zaman da görüşürüz. İzmir Buca cezaevinde yatıyor. Bir devlet yetkilisine mektup yazıp tehdit etmişti. Bu tehdidin ardından yıllar önce yeniden cezaevine konuldu. Eski cezaları da eklendi. Bugün onunla görüştüğünü iddia edenler sanırım rüya görüyor” diye konuştu. Ali Demirağ’ın ‘Kardeşim Kartal Demirağ cezaevinde’ şeklindeki iddiasını ise İzmir Buca cezaevi yetkilileri doğruladı. Konu hakkında açıklama yapmaktan çekinen yetkililer ‘doğru burada’ demekle yetindiler.

TARAF’IN AMACI NE?

Taraf gazetesi ise önceki gün ‘Tetikçi Kartal Demirağ’ı kim susturdu’ başlıklı haberinde Kartal Demirağ’a Afkoykarahisar’ın Dazkır ilçesinde ulaştıklarını ancak “Elini fotoğraf makinesine bile götürürsen iyi olmaz” diye uyarıldıklarını yazmıştı. Hatta söz konusu haberde Kartal Demirağ’ın muhabirlerine bağırdığı yönünde iddialara da yer verilmişti. Taraf Yurt Haber Müdürü Oktay Özilhan ise Vakit’e yaptığı açıklamada, konuyu araştırdıklarını yapılan bir hata varsa düzelteceklerini söyledi.

“MİT VE EMNİYET ARŞİVLERİ AÇILSIN”

Açıklamalarının sonunda ise, “Hiçbir şey karanlıkta kalmasın” diyen Ali Demirağ, yetkili kurumlara “MİT ve emniyetteki dosyalarda yer alan ifadelerimiz kamuoyuna açıklansın. Tabii o gün neden basından gizlendiği de araştırılsın” çağrısında bulundu.

18 Haziran 1988 günü Anavatan Partisi’nin olağan genel kongresi yapıldığı sırada Özal’a karşı gerçekleştirilen suikastten 22 yıl sonra Ahmet Özal’ın bir gazetede çıkan röportajında yer alan, “Turgut Özal’a yapılan suikast girişiminin ardında eski MGK Genel Sekreteri vardı’’ iddiası yeni bir süreç başlattı. Öte yandan Ahmet Özal iddialarına yenisini ekleyerek, babasına yapılan suikasta ilişkin ikinci önemli ismin Hürriyet gazetesinin eski sahibi Erol Simavi olduğunu söylemişti. VAKİT

 

Etiketler :