Demirel: Millet Bilincini Ortadan Kaldırmak istiyorlar

Demirel: Millet Bilincini Ortadan Kaldırmak istiyorlar

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Demokratikleşme Paketi'ni eleştirdi.

Eski cumhurbaşkanlarından Demirel, Demokratikleşme Paketi'ni, "Burada reform diye sunduğu tek şey var, Millet bilincini ortadan kaldırarak Andımız'ı yasaklamak" sözleriyle eleştirdi.

"BAHÇELİ'NİN ÜSLÜBUNU TAKTİR ETTİ"

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ziyaret etti. Demirel'e nezaket ziyaretinde bulunan Türkkan, gündemdeki bazı konularla ilgili Dokuzuncu Cumhurbaşkanı ile sohbet etti. Görüşmesinin ardından sosyal medya aracılığıyla bilgi veren Türkkan, Demirel'in MHP Genel BaşkanıDevlet Bahçeli'nin siyasetini ve üslubunu çok takdir ettiğini, ülkenin birliği için cesur söylemlerde bulunduğunu belirtti. Türkkan, Demirel'in Hükümet'in hafta başında açıkladığı Demokratik Paket ile ilgili düşüncelerinden de söz etti.

DEMİREL'İN YANIT ARADIĞI SORULAR

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Demirel'in paketin genel olarak bir reform içermediğini, aksine Türkiye'yi geriye götürme çabası olduğuna vurgu yaptığını ifade etti ve Demirel'in şu sorulara yanıt aradığını söyledi: "Romanlara okul açmak mıdır reform, W ve Q harflerini alfabeye dahil etmek midir? Devlet hala Türkçe eğitimin altından kalkamazken Kürtçe özel okul açmak mıdır reform? 9.Cumhurbaşkanı, "Burada reform diye sunduğu tek şey var: Millet bilincini ortadan kaldıracak Andımız'ı yasaklamak."

ORTADOĞU İLE İŞBİRLİĞİ TÜRKİYE'Yİ GERİYE GÖTÜRÜR

MHP'li Türkkan, Demirel'in Cumhurbaşkanı Gül'ün TBMM açılış konuşmasına da değerlendirmelerini aktardı. Türkkan, Demirel'in; Cumhurbaşkanı Gül'ün ABD ile kapışmaya gerek duymayan ifadeleriyle AB'nin içinde kalmamız gerektiğini vurgulamasını önemsediğini belirterek Acemlerle, Ortadoğu ile işbirliğinin Türkiye'yi daha da geriye götüreceği yönünde görüş bildirdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün TBMM'deki konuşmasının bu bölümünün Türkiye'ye nefes aldırdığını ve herkesin o bölümü tekrar okumasını tavsiye ettiğini vurguladı.

GÜL'ÜN SİYASETE DÖNME ARAYIŞI

Demirel, Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra tekrar Başbakanlığa dönüş sinyalleri veren Gül'ün bu yaklaşımı için de şunları ifade etti: "Mümkün görünüyor olabilir. Ama çalışır mı derseniz, çalışmaz. İnönü denedi başaramadı."

TOKALAŞMAMA RİCASI

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Demirel'i ziyaretinde dikkat çektiği birkaç konuyu da sosyal medyadan aktardı. Türkkan, "Demirel'in konutunda hijyene çok önem veriliyor. Herkes galoş giyiyor, misafirlere de özel bir makineden tek giyimlik galoş giydiriliyor" dedi.

Yetkililerin gelen misafire grip vs. gibi bir hastalıkları olup olmadığını sorduklarını ve Demirel ile tokalaşmamaları ricasında bulunduklarını vurguladı.

HABERLER.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.