''DEMİREL BENİ BURAYA ZORLA İTTİ''

''DEMİREL BENİ BURAYA ZORLA İTTİ''

76 yaşında siyaset yapmanın fantezi olduğunu söyleyen Demokrat Parti lideri Hüsamettin Cindoruk, yeniden siyasete dönmesinde Süleyman Demirel'in üstlendiği rolü itiraf etti.

 

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Dokuzuncu CumhurbaşkanıSüleymanDemirel'in kendisini yenidensiyasete girmesi için teşvik ettiğini belirterek, ''76 yaşındayım. Benim yaşımda bir adam için bu siyaseti yapmak fantezidir. SayınDemirel beni buraya zorla itti. Haklıydı da. (Ben senin yaşında olsam dalardım) dedi. Ben de girdim'' dedi.

Ege İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Türkmenoğlu'nu makamında ziyaret eden Cindoruk, ihracatla ilgili bilgiler aldı.

Bazı birlik üyelerinin hükümetin erken seçim yapacağı yönündeki söylemlerineCindoruk, ''İnşallah yaparlar seçimi ama benim tahminim başarısız iktidarınseçim yapmayacağı, süresinin sonuna kadar hakkını kullanacağı yönünde. İnşallah yaparlar da Türkiye rahatlar'' dedi.

Parti olarak teşkilatlanma çalışmaları yaptıklarını, iki partinin birleşmesinden doğan sıkıntıları aşmaya çalıştıklarını dile getiren Cindoruk, ''İki partinin birleşmesi de yeterli bir güç değildir. Yeni güçler katmamız gerekiyor'' diye konuştu.

Cindoruk şöyle konuştu:

''Türkiye'yi birinci lige çıkartmak lazım. Türkiye birinci ligde değil. Bir ara çıkmaküzereydi bu iktidar döneminde belki de amatör lige düştü diyebilirim. 50 seneye yakın siyasi hayatımda bu kadar beceriksiz ve kopyacı bir iktidar görmedim. Kendisi hiçbirşey üretmiyor. Cumhuriyetin değerlerini değiştirmekistiyor.

İktisatla oynamanınsonuçlarısadeceşu anı değil gelecek kuşakları da etkiler. Bu seçim Türkiye içinçok kritik. Türkiye Cumhuriyeti'nin karakterini tayin edecektir. Halkımızı düşünürseniz 2000'li yıllardaki sıkıntıları, yürümesini unutmuşbaşbakan idaresini, olumsuz koşulları düşünürseniz bu halkın bu adamlara niye iki defadır oyverdiğini anlarsınız. Bu partinin de ideolojisi var olmalı. Yüzde 7.5 ile 15 arasında oyları var bunların. O noktalara çekilmişolan bir AK Parti beni rahatsız etmez. Ama yüzde 47'lere ulaşmış bir AK Parti haketmediği oyları almıştır.''

-''DEMİREL BENİ BURAYA ZORLA İTTİ''-

Yeniden siyasete dönmesiyle ilgili de konuşan Cindorukşöyle devam etti:

''76 yaşındayım. Benim yaşımda bir adam için bu siyaseti yapmak fantezidir. Sağlığım benim için de tehlikedir ama ben bu tehlikeyi görüyorsam bir başka tehlikeyi gördüğüm için. Yoksa ben siyaset yapmıyorum. Ben diyorum ki ''Türkiye tehlikededir, tehdit var'' Türkiye'yi bundan kurtarmak için yaşımı, başımı, sağlığımı düşünmeden bu işe girmem gerekir.

Sayın Demirel beni buraya zorla itti haklıydı da. 'Ben senin yaşında olsam dalardım' dedi. Haklı olarak beni önesürdü ben de girdim.''

Ziyaretin ardından Cindoruk, Ege Gençİşadamları Derneği ve Ege Sanayicileriveİşadamları Derneği'ni ziyaret etti.

Etiketler :