Demirel Erbakan'a küfürü böyle savunmuş

Demirel Erbakan'a küfürü böyle savunmuş

28 Şubat döneminin Refah Partisi Ankara Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan, katıldığı bir programda çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan’a “pez...” diyerek hakaret eden emekli Tuğgeneral Osman Özbek hakkında verilen soru önergesini ve cevaplarını ıslak imzalı belgeleriyle canlı yayında açıklayan Ceylan şunları söyledi: “İsmet Sezgin, Refah Yol Hükümeti yıkıldıktan son kurulan Mesut Yılmaz hükümetinin başbakan yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı’dır. Osman Özbek bir konuşmasında başbakana pez... diyerek küfretmiştir. Bu süreçte bize ‘hiçbir şey yapmadınız Osman Özbek’i neden attırmadınız’ diye yüklenenler oldu. Necmettin Erbakan, Osman Özbek’in atılması için bizzat kendisi hem Genelkurmay Başkanı’yla konuşmuştur hem de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le görüşmüştür.

Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan gazetecilere konuştuktan sonra ‘Boşalma hakkını kullanmıştır’ diyerek savunma yapmıştır. Burada boşalma sözcüğü farklı anlamları da ifade ettiği için en iğrenç ifadedir. Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş ve Erzurum Milletvekili Aslan Polat, Milli Savunma Bakanlığı’na bu konuda soru önergesi vermiştir. Aldıkları cevap bizleri dehşete düşürdü. Hayatımız boyunca bu kadar rezil bir cevap ve ifadeler görmedik biz.

Sizin tilkinizin kuyruğu yok mu

İsmet Sezgin, ‘Tuğgeneral Osman Özbek ülkemizin güvenliği için somut meseleleri dile getirmiştir o konuşmasında. Tamamen sohbet sırasında siyasi amaçtan uzak olarak hissiyatını, hazırlıksız yaptığı bir konuşmada dile getirmiştir. Yapılan incelemede bu konuşmanın siyasi amaçlı olmadığı ve suç teşkil etmediği sonucuna varılmıştır’ dedi.” Mercümek olayı ile ilgili Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde çıkan haberler üzerine Recep Tayyip Erdoğan, Melih Gökçek birlikte gidip Aydın Doğan, Ertuğrul Özkök ve Tufan Türenç ile görüştüklerini ve iddiaları yalanlayan belgeleri gösterdiklerini anlatan Ceylan, Aydın Doğan meşhur esprisini patladı, ‘Sizin tilkinizin hiç mi kuyruğu yok’ dedi. O günden sonra bu iş kesildi” diye konuştu.

İlhan Kılıç imza için RP’ye geldi

Hasan Hüseyin Ceylan, MGK kararlarıyla ilgili de şunları anlattı: “İlhan Kılıç Paşa resmî üniforma ile RP Genel Merkezi’ne geldi. Erbakan Hoca’nın özel kalem müdürü Mehmet Bey, bir not getirdi, ‘MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç Paşa geldi’ dediler. Erbakan Hoca, ‘Sorun, ne istiyormuş’ dedi. Mehmet Bey, ‘28 Şubat kararlarını imzalamanızı istiyor’ deyince Erbakan, ‘Kahvesini içirin, bizim toplantımız var, biz daha sonra görüşürüz’ dedi. Hepimiz idamı göze aldık, Erbakan’ın konutu dahil olmak üzere üç defa daha geldiler, Erbakan Hoca kararı imzalamadı. En son Doğru Yol Partisi’nden Nevzat Ercan, Tansu Çiller’in konutunda tavsiye kararı şöyle alınmıştır denilerek, 18 maddenin bakanlığınız tarafından değerlendirmesi denilerek imzalanmıştır.... İmzalanan budur.”

Taraf 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.