Demirel Ergenekon'un neresinde?

Demirel Ergenekon'un neresinde?

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ergenekon davasının kendisini kaygılandırdığını açıkladı.

Eko Enerji Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Prof. Dr. Mustafa Ültanır'ın sorularını cevaplayan Demirel, ortada henüz ispatlanmış bir terör örgütü olmadığını öne sürerek, "Fakat Ergenekoncu diye tevkif edilenlerin önemli bir kısmı, kuvvetli şüphe üzerine tevkif edildi diye iddianameye bağlanarak suçlanıyor. Ergenekon hadisesinin sebep olduğu durumda hukuksuzluk dizboyu. Türkiye'deki feryada ve dışarıdan gelen feryada rağmen, tutukluluk süreleri neredeyse infaz durumuna geldi." dedi.

ASKERLER ÇOK İNCİLTİLDİ

Demirel, Ergenekon operasyonları çerçevesinde askerlerin başına gelenlerden incindiğini de şu sözlerle ortaya koydu: "Aslında askerin ne kadar incitildiği, hesaba katılması gereken çok önemli meselelerden biridir. Çünkü bu coğrafyada asker, Türkiye'nin çok değerli bir varlığıdır, milli ordudur. Onun itilip kakılması ve birtakım alışılmamış muamelelere tabi tutulması, bence çok incitici olmuştur."

CHP HEP ORDUNUN SIRTINDA YÜKSELDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı belgelerinde, 12 Mart’ta başbakanlıktan istifa eden Süleyman Demirel’in  ABD elçisiyle yaptığı görüşmede elitist CHP’nin hep ‘seçkinci’ kurumların sırtında yükseldiğini söylediği yeraldı.

ABD Büyükelçisi William J. Handley’nin talebiyle Demirel’in konutunda 2 Aralık 1972’de yapılan görüşmeye ilişkin olarak Handley, Washington’a bir not gönderdi. Handley notta “CHP’nin geçmişte kendisini daima belirli seçkinci ‘kurumlarla’ bir tuttuğunu, o kurumların sırtından yükseldiğini belirtti. Bunlar arasında orduyu, mahkemeleri, devlet kuruluşlarını, üniversiteleri ve entelijensiya tabakasını saydı” diyor.

Kaynak: Star/ Zaman

Etiketler :