Demirel hakkında şok suçlamalar

Demirel hakkında şok suçlamalar

Amasyalı, Demirel ve Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'la ilgili şok itiraflarda bulundu.

Doğru Yol Partisi eski Milletvekili İsmail Hakkı Amasyalı, bir dönem birlikte siyaset yaptığı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'la ilgili şok itiraflarda bulundu. Bazı emekli generaller ve eski bürokratlarla yaptığı Darıca toplantılarıyla da ismi gündeme gelen Amasyalı, yazılı bir açıklama yaptı.

Aydın Menderes'le konuştuktan ve bazı konuları teyit ettirdikten sonra bu açıklamaları yaptığını anlatan Amasyalı, Demirel'in generallerle, Mason Locası üyeleriyle, bazı gazetecilerle, medya patronlarıyla yaptığı toplantılara dikkat çekti. Amasyalı, Demirel'in tek başına iktidar olan AK Parti'yi içine sindiremeyip, "Hükümeti yıkalım" diye yola çıkanlara destek vermekten geri kalmadığını savundu.

GÜNDÜZ ŞARAP AKŞAM İFTAR

Amasyalı'nın Demirel'le ilgili en çarpıcı iddiası 27 Nisan e-muhtırası öncesi yürütülen bazı derin toplantılara ilişkin oldu. 27 Nisan Bildirisi'nin yayınlandığı tarihten aylarca önce Demirel'in 28 Şubat döneminin etkili paşalarıyla Hükümet'e karşı muhtıra verilmesi için toplantılar yaptığını açıklayan Amasyalı, 9. Cumhurbaşkanı'nın İstanbul'da bir otelin teras katında bu kişilerle Ramazan günü şarapların içildiği bir öğlen yemeği yediğini aktardı.

Amasyalı, Kadir Gecesi'nin öncesindeki güne denk gelen toplantıda 28 Şubat'ın temsilcisi bir ordu komutanının Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yayınlanacak muhtıranın içeriğiyle ilgili Demirel'e ve orada bulunanlara brifing verdiğini söyledi. Demirel'in aynı akşam İstanbul Sanayi Odası'nda Kur'an ve dualarla iftar programına iştirak ettiğini anlatan Amasyalı, kendisinin de bir bölümüne katıldığı oteldeki derin toplantının içeriğine ilişkin Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a bilgi verdiğini de kaydetti. Amasyalı, oteldeki toplantıdan CHP Lideri Deniz Baykal'ı da haberdar ettiğini sözlerine ekledi.

ÖZAL İKTİDARINI PARÇALAMAK İSTEDİ

Amasyalı'nın başka bir itirafı da Demirel'in 12 Eylül sonrası yasaklı bulunduğu dönemde takındığı tutuma ilişkin oldu. İdealist bir grup kadronun Turgut Özal'ın başkanlığında 1983 yılında Demirel'i ziyaret ettiğini ifade eden Amasyalı, Demirel'in Özal'ın ittifak talebini reddettiğini belirtti.

Demirel'in, AP içinde yer almış tecrübeli devlet adımlarının Özal hareketi içinde yer almasına da izin vermediğine işaret eden Amasyalı, açıklamasını şöyle sürdürdü: "1983 yılında tek başına iktidara gelen, siyaseti yeniden tanzim etmeye çalışan iktidar ve parlamento 'Bir bilen' ismi altında Demirel tarafından parlamento dışı oluşan muhalefet marifeti ile parçalanmaya çalışılmıştır. Bugün inançlı insanlara aba altından sopa gösteren Cindoruk, DP iktidarında başörtülülerin azalacağını, partinin hedefleri arasında yer aldığını kamuoyu ile paylaşmaktadır." Demirel ve Cindoruk'a çağrıda bulunan Amasyalı iddialarıyla ilgili her platformda ikisiyle de tartışmaya hazır olduğunu duyurdu.

Etiketler :