Demirkazık'a Tırmanırken Rahatsızlanan Ukraynalı Kurtarıldı

Demirkazık'a Tırmanırken Rahatsızlanan Ukraynalı Kurtarıldı

Niğde'nin Çamardı İlçesi'ndeki Demirkazık Dağı'na tırmanan 7 kişilik Ukrayna kafilesi içinde yer alan 24 yaşındaki Alex Tupytsyi, ateşi yükselip rahatsızlandı

Niğde'nin Çamardı İlçesi'ndeki Demirkazık Dağı'na tırmanan 7 kişilik Ukrayna kafilesi içinde yer alan 24 yaşındaki Alex Tupytsyi, ateşi yükselip rahatsızlandı. Tupytsyi, askeri helikopterle alınıp İncirlik Üssü'ne getirildi, oradan da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ukrayna uyruklu 7 kişi, 4 gün önce Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'nden 3 bin 756 metre rakımlı Demirkazık Dağı'na tırmanışa geçti. 2 bin 650 metredeki Karagöl Mevkii'nde kamp kuran turistlerden, 24 yaşındaki Alex Tupytsyi hastalandı.

Yüksek ateşi olan Alex Tupytsyi'nin durumunun kötüleşmesi üzerine grupta bulunan Sheherbatov ve Kostriak Nozdrin, yardım istemek için saatlerce yürüyerek Çamardı'daki Demirkazık Dağevi'ne ulaştı. Turistlerin durumu anlatması üzerine dün saat 16. 00'dan itibaren kurtarma operasyonu başlatıldı. Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı kurtarma ekipleri ve Arama Kurtarma Derneği üyeleri hasta turistin bulunduğu bölgeye sevk edildi. Oluşturulan 6 kişilik kurtarma ekibi yaya olarak 11 saat sonra kampa ulaştı. Hasta turiste ilk yardımda bulunan kurtarma ekipleri, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan helikopter talebinde bulunuldu.

İncirlik Üssü'nden havalanan askeri helikopter, hava şartlarının kötü olması nedeniyle iniş yapamayıp, döndü. Birkaç saat sonra Konya Askeri Havaalanı'ndan kalkan bir başka helikopter de bölgeye inmek istedi, ancak o da başarısız oldu. Sabahın ilk ışıklarıyla hava koşulları biraz olsun yumuşadı ve İncirlik Üssü'nden kalkan helikopter, Alex Tupytsyi ve kurtarma ekibinden 4 kişiyi alıp, Adana'ya getirdi. İncirlik Üssü'ne indirilen Tupytsyi, ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürülüp, tedavi altına alındı.

Dağda bulunan 5 Ukraynalı turistin aşağı indirilmesi için kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor. (Doğan Haber Ajansı) 
   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.