Demirtaş'tan büst ve bayrak yakma açıklaması

Demirtaş'tan büst ve bayrak yakma açıklaması

Selahattin Demirtaş, "Bayrak ve Atatürk büstünü yakanları kınıyorum. Bunlar batıdan doğuya destek gelmesin diye yapılan provokasyondur" dedi.

Türkiye'nin bir çok noktasında yapılan Kobani protestoları ile ilgili konuşan Selahattin Demirtaş, Atatürk heykeli ve Türk bayrağı yakılmasıyla ilgili provokasyon uyarısında bulundu.

Sadece bayrak-büst yakanları kınayan Demirtaş, Beyaz Türklerin destegini yitiririz endişesiyle kamu mallarını yakanları ve yağmalayanları kınayan bir açıklama yapmadı.

TAMPON BÖLGE DEĞİL, KORİDOR AÇILSIN

Demirtaş şunları söyledi:

"Hamaset yapma günlerini geçtik. Direnişteki insanlar kardeş miyiz, değil miyiz görmek istiyorlar. Bu topraklar kimsenin babasının petrol kuyusu değil, halkların öz yurdudur. Yapılması gereken tampon bölge değil, koridor açılmasıdır. Kobani'nin kendini savunabilmesi için yardımın geçebilmesi amacıyla. Bu direnişi zafere götüreceğiz, buna yürekten inanıyorum. Kobani ne hava saldırısı istiyor, ne de kara harekatı. Sadece bu abluka kalksın ki kendimizi savunabilelim diyorlar. Kobani'nin düşmesini bekleyenler hayretler içinde. Tankları sadece tanksavarlar durdurabilir sanıyorlar. Oysa iradeyle durduruldu.

KOBANİ DEĞİL AZERBAYCAN OLSAYDI...

Kobani değil Azerbaycan olsaydı, Türk halkı da sınıra yığılsaydı, hükümet oradaki Türkleri gazla copla dağıtır mıydı? İnsanlarımız burayı boşaltmazlar, evlatları orada, IŞİD katliamı ile yüz yüze. Hükümet bu duyguyu anlayamıyor. Bu kararlılık kırılmadığı sürece Kobani düşmeyecek. Halkımız hiçbir yerde geri adım atmadan direnişini sürdürürse ablukanın kırılacağına inanıyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.