Demirtaş, peygambere hakaret skandalını kapatmaya çalıştı

Demirtaş, peygambere hakaret skandalını kapatmaya çalıştı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, peygambere hakaret eden karikatür skandalından sonra müslüman Kürtlere şirin gözükme çabası içine girdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin seçim çalışmaları için Bitlis'in Güroymak İlçesi'ndeydi. Cuma namazı sonrası bölgenin dini kanaat önderleriyle görüşen Demirtaş, Diyarbakır'da peygambere hakaret karikatürü skandalını unutturmak için Medine sözleşmesini propaganda malzemesi olarak kullandı. Yaşanan skandaldan sonra Demirtaş'ın muhafazakar Kürtlere yanaşmak için dini unsurları kullanmaya başladığı görüldü.

Medine sözleşmesiyle ilgili konuşan Demirtaş, "Hz. Peygamberimizin Medine sözleşmesi referanslarımızdan biridir. Çok önemli tarihsel bir belgedir. Eşitlik, birlikte yaşama, kardeşlik hukuku adına bir şey inşa edeceklerse Medine sözleşmesini göz ardı ederek davranamayız. Kendisi arzu etseydi, gücü de vardı, tek başına Medine'nin hakimi olabilir" dedi.

İSLAMİ HASSASİYETLERİ SEÇİME GİDİNCE HATIRLADI

Said Nursi'nin "Sevdası büyük insanların, imtihanı da büyük olur" sözüne atıf yapan Demirtaş, müslümanların hassasiyetlerini seçime günler kala hatırladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.