Demirtaş: Tıpış tıpış ayağımızla gelmeyeceğiz

Demirtaş: Tıpış tıpış ayağımızla gelmeyeceğiz

Demirtaş, dokunulmazlık kararının ardından savcılara 'şimdiden söylüyorum, kendi ayağımızla gelmeyeceğiz, ona göre hazırlık yapın' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından nasıl hareket edeceklerinin sinyalini verdi.

"KENDİ AYAĞIMIZLA GİTMEYECEĞİZ, YA TUTUKLAMA, YA ZORLA GETİRİLME"

Savcılara seslenen Demirtaş'ın "şimdiden söylüyorum, ona göre hazırlık yapsınlar" sözü dikkat çekti.

Demirtaş şunları söyledi:

Hiçbir arkadaşımız ifade vermek üzere mahkeme ve savcılıkların davetine gönüllü gitmeyecekler.

İfademizi almak isteyenler bizi zorla götürecekler. Şimdiden hakim ve savcılara söylüyorum şimdiden hazırlık yapsınlar. Biz hazırız. Bunlar artık siyasi krizidir. Tıpış tıpış kendi ayağımızla gitmeyeceğiz. Ya tutuklama, ya yakalama, ya da zorla getirilme.

CHP MUHALEFET PARTİSİ DEĞİL

İlk turda da CHP'nin oylarıyla yüksek çıktı. Aleni bir CHP desteğiyle oldu. Karar CHP'nin kurumsal desteğiyle alındı. CHP muhalefet partisi olmaktan çıkmıştır. Gözaltına alınan her arkadaşımız CHP'nin desteğiyle bu uygulamaya maruz kalmış olacak. Meclis'te tek bir muhalefet partisi kaldı, HDP'dir o da.

AYM'YE BAŞVURU YAPACAĞIZ

Demirtaş, "Kararın iptali için AYM'ye başvuru yapacağız. Yapılan darbeye karşı AYM'ye başvurmamız için 52 yürekli vekile ihtiyaç var. Yanımızda olacak cesur yürekli vekiller var mı göreceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.