Demirtaş'ın HPG/DHKP-C algı operasyonu

Demirtaş'ın HPG/DHKP-C algı operasyonu

HDP bürolarına yapılan bombalı saldırıların arkasından terör örgütü DHKP-C’nin çıkması Demirtaş'ı zora soktu. Algıyı tersine çevirmeye çabalayan Demirtaş, HPG'nin gönderdiği tehdit mektuplarını da görmezden geldi.

PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin gönderdiği mektupların detaylarının yer aldığı haberi manipüle etmek isteyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kişisel Twitter hesabından örgütü temize çıkarmak için ironik bir dille,"Böyle bir not geldi bana. Doğrusu hafif ürperdim biraz. Ciddiler sanki." notuyla bir fotoğraf paylaşmıştı.

 

KÖY BASKINLARI VE BİNLERCE KATLİAM

2000 yılından bu yana terörist saldırılar düzenleyen HPG örgütü, yüzlerce köy baskını yaptı. Kanlı terör örgütünün elinde binlerce ölü veyaralının kanı var.

DHKP-C’YE DE SAHİP ÇIKTILAR

HPG ile ilgili attığı skandal tweetin ardından Demirtaş, partisinin Adana ve Mersin binasına yapılan saldırılarla ilgili olarak, "Dosya ile ilgili gizlilik kararı verildi. Bu soruşturma niye gizlensin ki? DHKP-C'li dedikleri kişi, Suriye'de IŞİD ile bağlantıları olduğu bilgileri bizde mevcut. Sessiz kalıyoruz diyorlar da olup biten her şey AKP'yi işaret ediyor." diyerek DHKP-C’nin böyle bir saldırı yapmadığını savundu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da HDP'nin Adana ve Mersin'deki seçim bürolarına saldırıyı gerçekleştiren zanlının, DHKP-C’li bir terörist olduğunun ortaya çıkmasının ardından "Yalanınız batsın diyorum, başka hiçbir şey demiyorum. 'Sizi Allah ıslah etsin' diyorum, başka da bir şey demiyorum. Böyle büyük, kirli yalanlara sarılıyorsanız sizin işiniz bitmiş" dedi.

SAVCI SELİM KİRAZ'I ŞEHİT EDEN ÖRGÜT

Marjinal sol örgüt DHKP-C’nin kanlı geçmişinde, silahlı birçok eylem koyduğu sır değil. Ellerinde binlerce vatandaşın kanı bulunan, Demirtaş ve Yüksekdağ’ın toz kondurmadığı DHKP-C terör örgütü,hatırlanacağı gibi yakın zamanda Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'ndaki odasında şehit etmişti. HDP seçim ofislerine yapılan bombalı saldırıların arkasından da bu eli kanlı terör örgütünün çıkması Demirtaş ve Yüksekdağ'ı zora sokmuş görünüyor.

DOĞAN MEDYASI HDP’NİN YALANLARINA BALIKLAMA ATLADI

DHKP-C ve HPG’nin kanlı geçmişini görmezden gelip, olayları manipüle etmeye çalışan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sözlerini ilk olarak Radikal ve hemen ardından da Hürriyet gazetesinin yayınlaması , Doğan medyasının HDP’ye desteğinin açık kanıtı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.