Demokrat Parti'de Akademisyen Şoku

Demokrat Parti'de Akademisyen Şoku

Demokrat Parti'de dört akademisyen, ortaklaşa yayınladıkları bildiriyle hem istifalarını dile getirdiler, hem de mevcut parti yönetimine ağır eleştirilerde bulundular.

 

Prof. Necdet Basa’nın akçeli işlerle ilgili ağır ithamlarının da yer aldığı istifa mektubunun şoku atlatılmadan bir “akademisyen tepkisi” de eski GİK üyeleri  Doç.Dr.Sabri Erdil, Doç.Dr.Vedat Demir Doç. Dr. Faruk Bilir  ve Prof. Dr. Cengiz Yılmaz’dan geldi.

Dört akademisyen, ortaklaşa yayınladıkları bildiriyle hem istifalarını dile getirdiler, hem de mevcut parti yönetimine ağır eleştirilerde bulundular.

DP'nin, Türk siyasetinin referans noktası olduğu konusuna vurgu yaparak başlayan bildiride bugünkü parti yönetimine yönelik olarak “çok uzun süredir ortaya koydukları görüş ve icraatlarla maalesef partinin tarihi müktesebatı ve gerçek misyonu ile ilişkileri olmadığı”  ifadeleri yer alıyor.

Partinin bazı kesimlerinin de işaret edildiği bildiride şu ifadelere de yer verildi: “Ayrıca bu akılla partiyi yönetenlerin bir kere daha toplum vicdanında ve tarihin şaşmaz yargısında “müebbet yokluğa” mahkûm olacaklardır. Bunlar hem çağın gerisinde kalmış hem de geçmiş hile ve yalana dayalı alışkanlıkları ile yeni Türkiye de siyaset yapacaklarını sanıyorlar.  Hem de içlerinde bu aziz milletin kendilerini bakan yaptığı meclis başkanı yaptığı ve hatta daha fazlasını verdiği sözüm ona kişiler bu kirli kişilerin başını çektikleri herkes tarafından bilinmektedir. Biz bu girişimi kınıyoruz ve gerişimi gerçekleştirenlerin kimlerden işaret altıklarını da biliyoruz ve onları da lanetliyoruz. Aslında toplumun laneti onların ömürlerinin son demlerinde bile hafızalarda ve hatıralarda kalacaktır.”

“Demokrat Partinin temel felsefesi ve modern insanlığın kazanımları ile hiç uyuşmayan bu tutumla birlikte olmamız mümkün değildir. Bu duygu ve düşüncelerle her zaman aidiyetinden onur ve gurur duyduğumuz, ülkemize hizmetin bir aracı olarak gençliğimizi ve ömrümüzü paylaştığımız fakat bugün, “kötüye kullanılmakta olan” partimizden, şimdilik ayrılıyoruz” ifadeleriyle istifaların dile getirildiği bildiri, Eski GİK Üyesi Boğazici Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yılmaz,  Eski GİK Üyesi Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabri Erdil,  Eski GİK Üyesi İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Vedat Demir, Eski GİK Üyesi; Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Bilir’in imzasını taşıyor.

Etiketler :